Güncel Haberler

Milano Deplasmanda Rahat Kazandı

Euroleague açılış haftasında ligin yeni takımı Karadağ temsilcisi Buducnost, yenilenmiş kadrosuyla bu kez hayal kırıklığı yaşamak istemeyen Olimpia Milano‘yu ağırladı. İtalyan ekibi baştan sona üstün götürdüğü maçı çift haneli farklarla, 82-71 kazanmayı bildi.

Maçın ilk bölümü başa baş geçti, takımlar birbirlerini tarttılar sezonun ilk maçı olmasının da etkisiyle. Ancak sonrasında Milano kalite farkını parkeye yansıtı ve 10-0’lık seri ile farkı açtı, Micov önderliğinde ilk çeyreği 22-11 önde kapadılar. Buducnost ikinci çeyrekte Clark ve Omic ile ayakta kalmaya çalışsa da farkı eritemedi ve devreye 42-31 Milano üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyrekte ise tam bir Buducnost geri dönüşü yaşandı. Clark liderliğinde hücumda üreten ve savunmayı sertleştiren ev sahibi son çeyreğe girilirken farkı 6 sayıya indirmişti, 57-51 ile. 4.çeyreğin başında bu kez savunmada vidaları sıkan taraf Milano oldu ve 3 dakika boyunca rakibine skor izni tanımadı, fark birden bire 14 sayıya çıktı. Clark tekrar devreye girince Buducnost bir kez daha kıpırdandı ve farkı yine 3 sayıya çekti. Ancak bu bölümde Karadağ ekibinin üst üste kaçırdığı üçlükleri Milano hızlı hücumlarla skora dönüştürüp cezalandırınca fark tekrar çift hanelere çıktı ve İtalyan ekibi 82-71 galip ayrıldı mücadeleden.

İki takım adına öne çıkan performansnlar:
Buducnost: Edwin Jackson 12 sayı 2 ribaund, Nikola Ivanovic 11 sayı 4 ribaund 5 asist, Earl Clark 22 sayı 5 ribaund, Alen Omic 11 sayı 6 ribaund 2 asist
Olimpia Milano: Mike James 13 sayı 5 asist, Vladimir Micov 15 sayı (3/6 üçlük) 3 ribaund 2 asist, Arturas Gudaitis 11 sayı 5 ribaund, Nemanja Nedovic 14 sayı (3/5 üçlük) 5 ribaund 5 asist, Mindaugas Kuzminskas 12 sayı 5 ribaund 2 asist

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …