Güncel Haberler

Orhun Ene: “İddialı Kalabilmek İçin Kazanmak Önemliydi.”

Temsilcilerimizden TOFAŞ, 7DAYS EuroCup B Grubu’nun ikinci hafta mücadelesinde evinde konuk ettiği Polonya ekibi Arka Gdynia’yı 96-79 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, iç sahadaki ilk EuroCup maçını kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda yenildiklerini hatırlatan Orhun Ene, karşılaşma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İddialı kalabilmek için kazanmak önemliydi. Zor bir gruptayız. Bugün oynadığımız maçta bile 3 periyot zor geçti. 4. Periyotta bir şekilde ritim bulduk ve kazandık. İlk yarı rakibimizin felsefesi çember altını savundular. Yüzde 25 üçlük yüzdesinde kaldık. 27’de 13 gibi yüzde 40’lar civarında ikilik attık. Bu da istediğimiz tempo ve ritme bizi sokmadı. Değişik bir maç oldu. Böyle maçları oynamak kolay değil çünkü bir ritim bulmak istiyorsunuz ama çok fazla oyuncular dışarıda boş kaldığı zaman oyun içerisinde akıcılığınızı sağlayamıyorsunuz. Karşı taraf 2 oyuncuyu serbest bıraktığı zaman, oynadığınız set de düzen de oturmuyor. İkinci yarı daha basit oyunlarla, biraz da Kadji’yi dışarı çözerek, onlarda da Upshaw’ın içeride kalmasından dolayı bize yarattığı sıkıntıyı bu şekilde çözmeye çalıştık. 4. Periyotta iyice ritmi yakaladık ve belli bir farka ulaştık. Onun için mutluyuz ama bu maçtan ders çıkarmamız lazım. Öğrenmemiz gereken şeyler var. Sezon başında biz de bir şeyleri oturtmaya çalışıyoruz ama bunlar otururken kazanmak da önemli. Daha iyi olacağız, bunun için de çalışacağız” dedi.

Arka Gdynia Başantrenörü Przemyslaw Frasunkiewicz ise mücadele hakkında; “Öncelikle maçın genelini iyi oynadığımızı düşünüyorum. Maç boyunca planımızı sahaya doğru şekilde yansıttık. Enerjimizi bir yerde tükettik çünkü 2 gün önce Polonya liginde önemli bir maçımız vardı. O maçta ciddi bir enerji sarf ettik. Bu yüzden son çeyrekte bütün enerjimiz tükendi. Takımımın gösterdiği performanstan memnunum. Sahada bütün enerjilerini yansıttılar. EuroCup’ta 8 maçımız daha var, grubu iyi bir yerde bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Petkim Galibiyetinin Ardından Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 20. hafta mücadelesinde Tofaş konuk ettiği Aliağa Petkimspor‘u etkili savunma performansı eşliğinde 84-71’lik skorla …