Güncel Haberler

Türk Telekom Sonunu Getiremedi

Eurocup C grubu 2.haftasında temsilcimiz Türk Telekom Ankara’da Valencia‘yı ağırladı. İlk yarıyı iyi oynayan temsilcimiz önemli eksikleri olan rakibinin ikinci yarıda kontrolü ele almasına izin verince maçtan da 67-72 galip ayrıldı.

Valencia bu galibiyetle 2/2 yaptı ve gruptaki tek namağlup takım olarak liderlik koltuğuna oturdu. Temsilcimiz ise maalesef grupta hanesine henüz galibiyet yazdıramayan tek takım olarak son sırada yer aldı.

Maç düşük tempoda başladı ve iki takım adına da savunmalar ön plandaydı. Sonrasında karşılıklı üçlükler gelmeye başladı ve Campbell liderliğinde bir adıma öne geçti Türk Telekom. Kaya liderliğinde boyalı alanı da kapatan temsilcimiz Valencia’yı düşük skorda tutmayı başardı ve ilk çeyreği 17-10 önde tamamladı.

Üçlük atışlarla ikinci çeyrekte farkı biraz daha açan Türk Telekom çift hanelere çekti üstünlüğünü. Her ne kadar Kaya’nın kenarda olduğu bölümlerde Metin de çemberi iyi savunsa da hücumda ritim bulan Valencia 9-2’lik seri ile farkı kapattı. Ardından  yine maç sertleşti ve takımlar kısır bir bölüm geçirdiler. Çeyreğin son bölümlerinde Gabriel’den üst üste sayılar bulan temsilcimiz soyunma odasına da 38-31 önde girmeyi başardı.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf misafir takım Valencia oldu. İkinci çeyrekte hücumda yakaladıkları ritmi devam ettiren Yarasalar, keskin nişancı Matt Thomas’dan üst üste gelen sayılarla skora dengeyi getirdi. Koç Burak Gören’in molası da işe yaramadı ve 17-2’lik seri yakalayan konuk ekip öne geçip farkı açmaya başladı. Temsilcimiz üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını tam 4 dakika sonra Ender ile bulabildi. Son çeyreğe ise Valencia’nın 55-49 üstünlüğü ile girildi.

Son çeyreğe Stimac’ı pota altında iyi kullanarak başlayan temsilcimiz aynı şekilde Will Thomas ve Dubljevic ile cevap veren Valencia’yı durduramayınca rakibin skor üstünlüğünü elde tutmasına da engel olamadı. Misafir takım etkili pota altı performansı ile ikinci çeyrekte yakaladığı ritmin eşliğinde maçı 72-67 kazanan taraf oldu.

Karşılaşmayı Valencia’da Will Thomas 16 sayı, Matt Thomas 13 ve Dubljevic 12 sayı ile tamamlarken Türk Telekom da ise Landesberg 16 sayı, Gabriel 15 sayı, TJ Campbell 13 sayı kaydetti.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos’dan Valencia Deplasmanında Savunma Galibiyeti Geldi

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Valencia‘yı etkili bir savunma performansı eşliğinde …