Güncel Haberler

Galatasaray Almanya Deplasmanında 2 Uzatma Sonunda Kaybetti

Galatasaray, 7DAYS Eurocup A Grubu ikinci maçında ratiopharm Ulm ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz maça Tai Webster, Jaka Klobucar, Caner Erdeniz, Nigel Hayes, Zach Auguste beşiyle başladı.

Karşılaşmada takımımız adına ilk sayılar Nigel Hayes’ın bulduğu basket-faulle geldi. İlk 3 dakikanın sonunda kendisinin ve takımımızın 8. sayısını atan Nigel Hayes, skoru 7-8’e getirdi ve takımımızı tekrar öne geçirdi. İlk 10 sayımızın tamamı Hayes’ten geldikten sonra pota altında basketi bulan Auguste, skoru 9-12’e getirirken skor hanesine işaretlenen ikinci Galatasaraylı oldu. Webster ve Auguste’un art arda basketleri skoru 11-19’a taşırken Ulm cephesi de molasına başvurdu. Mola dönüşü takımımız kontrolü elinde tutmaya devam etti. Ulm adına İsmet Akpınar çeyreğin sonunu iyi oynasa da takımımız ilk 10 dakikayı 19-25 önde geçti.

İkinci çeyreğe ev sahibi ekip isabetle başlarken takımımız adına ilk basket Göksenin Köksal’ın elinden üçlük isabet olarak geldi. Bu basketten sonra takımımız isabet bulmakta zorlanırken Ulm, skoru 31’de eşitledi. Ulm öne geçtikten sonra Hayes ve Arapovic’le gelen 0-5’lik seri skoru 35-38’e getirdi ve Alman ekibine molayı aldırdı. Moladan sonra oyunun üstünlüğünü kaybetmeyen Galatasaray, Arapovic’le skoru 39-43’e getirdi. Ancak çeyreğin son iki dakikasında gelen 7-0’lık seri Alman ekibini soyunma odasına 46-43 önde götürdü.

İkinci yarıya takımımız Nigel Hayes’ın basketiyle başladı ve fark 1’e indi. Auguste’un basketi skoru 46-47’e getirdi ve takımımızı tekrardan üstünlüğe taşıdı. Jaka Klobucar’dan gelen 4 sayılık oyun takımımızı skorda birden 5 sayılık farka taşıdı. Tai Webster’ın hızlı hücumdaki şık asistini bitiren Marko Arapovic, skoru 52-59’a çıkarttı ve Ulm benchini molaya götürdü. Arapovic’in üçlüğüyle farkı çift hanelere çıkaran takımımız, Hayes’in 24. sayısıyla da skoru 52-66’ya getirdi. Üçüncü çeyrek de bu skorla noktalandı.

Ev sahibi ekip son çeyreğe 5-0’lık seriyle başladı ve ilk iki dakikanın sonunda koçumuz Ertuğrul Erdoğan molasına başvurdu. Ev sahibi ekip rüzgarı arkasına alıp farkı 3’e indirirken bench’imiz bir kez daha molaya gitti. Ulm serisini sürdürmeyi başardı ve 68-67 öne geçti. Bitime dört buçuk dakika kala çeyrekteki ilk saha içi isabetini Hayes’le bulurken skorda tekrar üstünlüğü almayı başardık. Ancak üstünlüğü koruyamayan takımımız son iki dakikaya 76-71 geride girdi. Molanın ardından Webster’la 0-4’lık seri yakalayan Galatasaray, farkı 1’e indirdi ve bu sefer mola sırası ev sahibi ekibe geçti. Moladan sonra çizgiye gitmeyi başaran Arapovic, çizgiden 2’de 1’le ayrıldı ve skoru 76’da eşitledi. 1 dakika kala savunmada rakibini durdurmayı başaran Cimbom, hücumda Marko Arapovic’le skor buldu ve 76-78 öne geçti. İsmet Akpınar, ev sahibi adına skoru 78’de eşitledi. Son hücum şansında takımımız top kaybı yaparken bu fırsat Ulm’a geçti. Ancak iyi savunmayla rakibe sayı fırsatı tanımadık ve maçın normal süresi 78-78 eşitlikle noktalandı.

Uzatma çeyreğinde ilk basketimiz Webster-Arapovic ikili oyunu sonucunda geldi. 4-0’lık Ulm serisinin ardından potaya yüklenen Webster, skora bir kez daha eşitlik getirdi. Bitime 55 saniye kala Evans, ev sahibi ekibi 84-82 öne taşıdı ve koçumuz Ertuğrul Erdoğan molasına başvurdu. Skor 85-82’yken Klobucar’la sportmenlik dışı faul alan ekibimiz bitime 17.2 kala skoru 85-83’e getirdi. 10.7 saniye kala Webster skoru 85-85’e getirdi ve ev sahibi ekip son hücumdan faydalanamadı ve maç bir kez daha uzadı.

İkinc uzatma periyoduna Ulm, Fotu’nun sayılarıyla 4-0 seri yakalayarak başladı. Bu bölümdeki ilk sayımız Webster’la serbest atış çizgisinden geldi ve skor 89-86 oldu. Fotu, üçlük isabetiyle skoru 2.30 kala 92-86’ya getirdi. Webster’ın art arda üçlüklerine rağmen üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip maçı 103-92 kazanmayı başardı.

Mücadelede en skorer oyuncumuz 26 sayıyla Nigel Hayes oldu. 13 de ribaund çeken Hayes, double-double’ını tamamladı. Arapovic, 20 sayı – 6 ribaund’la oynarken Tai Webster da maçı 17 sayı – 10 asistle tamamladı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Yüksek Hücum Performansı Sayesinde Ulm Engeline Takılmadı

Almanya easyCredit BBL 19. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk ettiği Ratiopharm Ulm‘u etkili hücum performansı …