Güncel Haberler

Ataman: Bütün hayallerimi gerçekleştirdim, sırada NBA var

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, beIN Sports’un sorularını yanıtlarken, “Bütün hayallerimi gerçekleştirdim, sırada NBA var.” dedi.

  • NBA’de Avrupa’daki kadar sert, kontaklı antrenman yapılmıyor. NBA oyunca takım antrenmanları 30-40 dakika antrenman yapıyor, daha çok bireysel çalışmalar yapılıyor. NBA basketboluyla Euroleague arasında bu fark İtalya’da antrenmanımızı izleyen Larry Brown’ın ilgisini çekti ve bizleri övdü.
  • Zamanı gelince ben de NBA’e gideceğim. NBA’de başantrenör olmasa da birinci, ikinci asistan Türkler olması lazım. Bu lobi meselesi… Böyle bir hayalim var. Başarı önemli ama ilişkiler de önemli. Birçok hayalimi gerçekleştirdim, şimdi sırada NBA var.
  • Euroleague’de ortalama oyuncu bütçeleri 12.5 milyon euro, play-off oynayanlarda ise 17 milyon euro. Efes’in geçen seneki oyuncu bütçesi 7 milyon euro. Hastalık, sakatlık da olunca Anadolu Efes bir anda dibe çöktü. Bu yıl yetiştirici özelliğini koruyarak Euroleague çerçevesinde bir kadro kurduk. Bütçe 7,5’tan 10.5 milyona çıktı ama paramızdan daha iyi kadro kurduk.
  • Derick Brown iyi bir oyuncu ama sistem açısından düşünmedik. Onun da kısa dönemde iyi bir takıma gideceğini düşünüyorum.
  • Ryan Broekhoff’u çok istedik, ikna da ettik ama 15 günlük NBA çıkışı istedi. NBA’e gideceğini düşünmüyorduk, ne var ki Dallas’ta minimum kontrata gitti. Bize gelse iki katını alırdı. Onu alamayışımız moralimizi bozdu o tarihte.
  • Shane Larkin NBA’de üçüncü guard olmak yerine Avrupa’ya geldi. Önümüzdeki sezon NBA’e iyi bir oyuncu olarak dönme hayali var.
  • Pota altını sağlam tutmaya çalıştık, Tibor Pleiss ve Bryant Dunston ile. Artık yarı sahada skor üretmek zorlaştı. Açık sahanın önemi arttı. Larkin açık sahada da, yarı sahada da dengeli bir oyuncu. Lider özelliği de var. Bugüne kadar hep lider oyuncularla kazandım, Larkin’de de bu özellik var.
  • Ömercan İlyasoğlu yazın bizleydi, sezon içinde onu zaman zaman oynatabiliriz. Türk basketbolu için büyük bir yetenek geldiğini söyleyebilirim. 9 yabancımız var ama aşağıdan gelenlere de şans vereceğim. Doğuş Balbay gibi ülkenin en iyi oyun kurucusu olmasa Ömercan 20 dakika oynayabilir. Çok büyük özgüveni ve saha görüşü var. Bana Naumoski’yi hatırlatıyor. Yiğitcan Saybir’in dezavantajı mevkii. Jan Vesely’ye karşı oynayacak, fiziksel olarak gelişmesi lazım. Onuralp de yaz aylarını çok iyi geçirdi. Hazırlıklık maçlarında 25-30 dakika guard oynadı.
  • Her maçta 4 yabancı dışarıda kalacak, Euroleague’de de 4 oyuncu dışarıda kalacak. Kendi içimizde Anadolu Efes B Takımı kurduk. Hafta içinde bu oyuncular TBL, BSL takımlarıyla maç yapacaklar.
  • Kulüplerin bütçelerinin belli bir oranının altyapıya harcanması sağlanmalı. Federasyonumuz genç ama artık deneyim kazandı. Onlardan bu tür kararlar bekliyoruz.
  • Kulüplere FIBA’dan transfer yasağı federasyonu da yıpratır. Federasyon kulüplerden sezon başında teminat almadı.
  • Geçen sene Anadolu Efes Euroleague’de kötü sonuç aldı. En az taraftarı olmasının nedeni aldığı sonuç. Bu sezon Anadolu Efes sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başladı. Yönetim büyük fedakarlıklar yapıp transfer yaptı. Efes’in eski günlerini bekleyen Efesli olan veya olmayanların tribünde yerini alması lazım. Fenerbahçe’nin başarısında taraftarının da rolü çok büyük.

Kaynak: Basketfaul & beIN Sports

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …