Güncel Haberler

Türk Telekom Tecrübe Farkıyla Kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi açılış haftasında ADATIP Sakarya BŞB, Ankara ekibi Türk Telekom‘u ağırladı. Baştan sona çekişmeli geçen maçtan galip ayrılan taraf 65-55 ile misafir takım oldu.

Sakarya’nın son bölümde tecrübeli guardı Toney Douglas ile yaptığı cezaları Türk Telekom cephesi de tecrübeli guardı Ender Arslan ile iyi değerlendirince farkı çift hanelere çekerek maçtan galibiyet çıkarmayı başardı.

İki takım da maça skor bulma konusunda ciddi sıkıntılarla başladılar. Karşılıklı boş hücumların ardından Sakarya, Etou ve Nnoko ile pota altından skor kısırlığını çözdü ve çeyreği 10-8 önde geçmeyi başardılar.

İkinci çeyrekte ev sahibi pota altında Etou ve Nnoko’nun skorer oyunun yanına Şafak Edge ve Burak Eşlik’ten de katkı almaya başlayınca, Türk Telekom karşısında farkı çift hanelere kadar çıkardı. Misafir takımda Vladimir Stimac yanlız kaldı ve farkı eritmekte zorlandılar. Koç Gören’in molasının ardından 11-0’lık seri ile müthiş bir geri dönüş yapan Türk Telekom maça dengeyi getirdi ve devreye 28-26 Sakarya üstünlüğü ile gidildi.

Üçüncü çeyreğe hücumdaki ritmini kaybetmeden giriş yapan Türk Telekom bu kez de 9-1’lik seri yakaladı. Sakarya’da ilk devre hiç sayı bulamayan Douglas sazı eline alarak farkı kapatmaya çalıştı ve yanına Şafak’ı da alarak farkı 1 sayıya kadar düşürdü. Basit top kayıpları ile ritmini kaybeden Türk Telekom yine de son çeyreğe 42-40 önde girmeyi bildi.

Son çeyreğe karşılıklı sayılarla başladık ve skor üstünlüğü sürekli el değiştirdi takımlar arasında. Ancak bitime 1 dakika kalan Douglas’ın yaptığı sportmenlik dışı faulün ardından ibre tamamen Türk Telekom lehine döndü. Maç sonunu da tecrübeli guardı Ender Arslan ile oynayan Ankara temsilcisi zorlu Sakarya deplasmanından çift haneli farklarla galibiyet çıkararak başlamış oldu sezona.

Takımların öne çıkan performansları:
Türk Telekom: Landesberg 16 sayı, Stimac 16 sayı 12 ribaund, Kenny Gabriel 14 sayı ve Ender Arslan 10 sayı
Sakarya BŞB: Nnoko 12 say 12 ribaund, Douglas 9 sayı 9 ribaund, Etou 8 sayı 8 ribaund

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …