Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi’nde Normal Sezon Grupları Netleşti

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 3.tur eleme maçları tamamlandı ve böylelikle normal sezon gruplarındaki resim de netleşmiş oldu.

Bildiğiniz üzere maalesef Eskişehir Basket kulübü kapatmış ve bu nedenle Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilci sayımız azalmıştı. 3.eleme turunda ise ADATIP Sakarya BŞB, sürpriz bir şekilde İsviçre ekibi Fribourg’a elenerek veda etti. Böylelikle bu kupada ülkemizi sadece Beşiktaş Sompo Japan ve Banvit temsil edecek.

Koç Ahmet Gürgen yönetimindeki Banvit’in grubunda; Anwil Wloclawek (Polonya), Le Mans (Fransa), Ludwigsburg (Almanya), Nizhny Novgorod (Rusya), Sidigas Avellino (İtalya), UCAM Murcia (İspanya) ve Ventspils (Letonya) yer alacak.

Karadağlı koç Dusko Ivanovic yönetimindeki Beşiktaş SJ ise; Oostende (Belçika), Bayreuth (Almanya), Neptunas (Litvanya), Petrol Olimpija (Slovenya), Promitheas (Yunanistan), Virtus Bologna (İtalya) ve Strasbourg (Fransa) ile aynı grupta mücadele edecek.

Normal sezon maçları 9 Ekim’de başlayacak; Beşiktaş 9 Ekim saat 21:00’da deplasmanda Alman ekibi Bayreuth ile, Banvit ise 10 Ekim’de saat 19:00’da Bandırma’da bir diğer Alman ekibi Ludwigsburg ile karşılaşacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …