Güncel Haberler

NBA Yöneticilerine Göre Avrupa’nın En İyisi Llull!

NBA’de genel menajerler oyladı: Lig dışında oynayan en iyi oyuncu kim?

NBA’de takımların genel menajerlerine her yıl olduğu gibi bir kez daha yeni sezon öncesi bir anket yapıldı ve ankete katılan takım yetkililerine lig içindeki ve dışındaki basketbol ile ilgili sorular soruldu.

O sorulardan biri de “NBA’de oynamayan en iyi basketbolcu kim?” sorusu oldu ve oy kullanan genel menajerler bu soruya farklı yanıtlar verirken ön plana çıkan iki isim Real Madrid‘in yıldızı Sergio Llull ile CSKA Moskova’yı son yıllarda taşımaya devam eden Nando De Colo oldular.

Llull’un %39 oy oranıyla ilk sırayı aldığı soruda De Colo ise %29 oy oranı ile ikinci sırada kendisine yer buldu.

Oylamanın üçüncü sırasını ise %14 oy oranı ile Alexey Shved yer aldı.

İlk üçte daha önce NBA’de oynamış iki oyuncu bulunurken dördüncü sıra da yine NBA patenti olan bir isme gitti: Fenerbahçe‘nin Çek yıldızı Jan Vesely, %7 oy oranı ile dördüncü sırada yer aldı.

Oylamada kendilerine oy verilen diğer oyuncular arasında da bir başka Fenerbahçeli Nicolo Melli yer aldı. Oy alan diğer iki oyuncu ise R.J. Barrett ve Andrew Bogut oldular.

Geçen sezon bu oylamanın kazananı önemli bir oy oranı ile (%69) Sloven yıldız Luka Doncic olmuştu ancak Doncic artık resmen bir NBA oyuncusu.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …