Güncel Haberler

Cedi Osman: Beni izlemek için erken uyananlar, motivasyonum oluyor

NBA’de ülkemizi Cleveland Cavaliers formasıyla temsil eden Cedi Osman, LeBron James’in takımdan ayrılması ile birlikte Cavs‘de daha büyük bir sorumluluk ve rol üstlenmeye başladı. Genç yıldız, o sorumluluk ile birlikte NBA sezon öncesi maçlarında takımının ilk 5’ine de yerleşmeyi başardı. ABD basınının ilgisi de genç oyuncunun üzerine kaymış durumda. Önceki gün takımının antrenmanında basının sorularını yanıtlayan Cedi Osman, yeni sezona ve takımdaki rolüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Takımının Boston Celtics ile oynadığı ve kazandığı maçta sahanın en iyilerinden biri olan Cedi, o maçla ilgili şunları söyledi:

“Bence bizim için mükemmel bir maçtı. Herkesin keyif aldığını gördüm. Tüm maçı çok iyi oynadık. Topu iyi paylaştık, sahayı iyi koştuk. Bence gerçekten iyi oynadık ve sezon önü maçı olsa bile bu sezon birçok takımı şaşırtabileceğimizi gösterdik.

Çalışmaya devam etmeliyiz, genç bir takımız. Elbette hatalar yapacağız, bu normal. Bu yıl herkes bizim için zorlu bir mücadele olacağını biliyor ama genciz ve o mücadeleye gireceğiz.”

Celtics karşısında topu yönlendiren oyuncu olarak da izlediğimiz Cedi Osman, bu rolüyle ilgili şöyle konuştu:

“Aslında bu gizli bir silah değil. Siz muhtemelen beni ilk kez bu kadar topla oynarken gördünüz ama özellikle milli takımda genelde böyle oynuyorum. Ama muhtemelen sizin için bu durum yeni. Umarım bütün sezon benden iyi paslar görürsünüz.

Sezon öncesi beni böyle kullanacaklarını biliyordum. Yaz Ligi’nde koçla konuştum ve benden neler istediğini anlattı. Konuşma fırsatımız oldu ve bundan ötürü gerçekten mutluyum. Onun ve kendimin benden neler beklediğimizi konuştuk. İyi bir yolda olduğumu biliyorum, iyi çalışmalıyım.”

Kendisinden beklentilerini de açıklayan Cedi, şunları söyledi:

“Ben kendimi ‘All-around’ (her şeyi yapabilen) oyuncu olarak tanımlıyorum. Bu sebeple de kendimden beklentim fırsatım olduğunda sorumluluk almak, Boston maçında gördüğünüz gibi pick-and-roll oynamak, kolay paslar bulmak, kendim veya takım arkadaşlarım için pozisyon yaratmak. Hedefim bu. Elimden gelenin en iyisi olmak istiyorum çünkü çok gelişebileceğimi biliyorum. İyi çalışmaya devam etmem lazım.”

Liderlik rolünü üstlenmeyi isteyip istemediği de sorulan Cedi, “Elbette istiyorum, kim lider olmak istemez? Milli takımda oynarken takımın lideri bendim. Şu anda Kevin (Love) var ve lider o olacak ama elbette ben savunmada ve enerjimle skor ve pas opsiyonu olarak lider olabilirim. Ama bu durum tamamen takımla alakalı. Bir arada kalıp takım için en iyisini yapacağız,” dedi.

Boston Celtics maçında takımın oyundan keyif aldığını ve en güzelinin de bu olduğunu söyleyen Cedi Osman, ikinci maç için sabırsızlandığını belirtirken Collin Sexton ile ilgili de şunları söyledi:

“Collin’i tanıyorum, Yaz Ligi’nde birlikte oynadık. Gerçekten iyi bir oyuncu. Yüksek enerji ile oynuyor. Ben de onu bu yüzden çok seviyorum. Hep enerji ile oynuyor. Gerçekten çok hızlı. Onu çok seviyorum ve bu sezon bize çok yardımcı olacağını biliyorum.”

LeBron James, Kevin Durant ve Kawhi Leonard ile yaz döneminde gerçekleştirdiği çalışmanın oyun kuruculuk, paslar vb. özellikler üzerine özel bir çalışma mı yoksa yalnızca bir şut idmanı gibi mi olduğu sorulan Cedi, şöyle konuştu:

“Yalnızca basit bir şut idmanıydı. Ama Bron’ı bir yıl 1 numara pozisyonunda oynarken izledim. Bazen birlikte oynuyorduk, bazen ben kenardaydım. Onun paslarını, kritik anlarda oyun kontrolünü izleme fırsatım oldu. Evet, basit bir şut antrenmanıydı ama hayatımın en iyi idmanıydı.”

Türkiye’deki taraftarların onu izlemek için daha fazla uyanık kalıp kalmayacakları ile ilgili bir soruya ise Cedi, “Evet, benden daha çok şey görecekler. Oldukça heyecanlılar. Çok fazla mesaj alıyorum. Beni çok destekliyorlar. Onlar bana daha çok motivasyon veriyorlar. Sabah 4-5 gibi ayakta olduklarını bilmek benim için gerçekten çok önemli, çok anlamlı. Bu sebeple elimden geleni yapmalıyım sahada,” yanıtını verdi.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …