Güncel Haberler

ADATIP Sakarya BŞB Sezona Hüsranla Başladı

ADATIP Sakarya BŞB kendi taraftarı önündeki maçta İsviçre temsilcisi Fribourg‘a sürpriz bir skorla 52-76 kaybederek FIBA Şampiyonlar Ligi‘ne veda etti ve yoluna FIBA Europe Cup‘da devam edecek. 

Sakarya ilk maçta farkı 17 sayıya kadar çıkardıktan sonra 2 farkla yenilmiş ancak turun favorisi olma görüntüsünü kaybetmemişti.

İki takım da mücadeleye düşük tempoda ve hücumda tutuk başladılar, dengek bozulmadı skorda. Ancak sonrasında Fribourg hücumda çabuk toparlanan ve öne fırlayan taraf oldu, ilk çeyreği temsilcimiz 13-21 geride bıraktı. İkinci çeyrekte de temsilcimizin skor konusundaki kısırlığı devam etti, tam 5 dakika 15 saniye boyunca skor üretemedi ekibimiz, yay gerisinden sadece 1/13 isabet oranı ile oyadık. Fribourg beklediğinden çok rahat bir devre oynadı ve tam 19 sayı farkla 36-17 önde girdiler soyunma odasına. İsviçre’deki ilk maçta ilk çeyreği temsilcimiz 31.-17 kapatmıştı…

Sakarya ikinci devreye tam saha baskı ile başlayarak ivmeyi kendi tarafına çevirmeye çalışsa da hücumdaki verimsiz performansımız devam edince son çeyreğe de Fribourg, 52-35 önde girdi. Son çeyrekte taraftarın desteği ile silkelenip kendisine gelmesi beklenen temsilcimizde maalesef yaprak kıpırdamadı ve son 5 dakikaya 20 sayı farkla geride girdik. Son bölümde maçı iyice rölantiye alan Fribourg, farkın 14 sayıya kadar düşmesine izin verdi ve 76-62 kazanarak adını normal sezon gruplarına yazdırdılar. 

26’da 4 üçlükle oynayan Sakarya’da Toney Douglas 16, Junior Etou 10 sayı kaydetti ama tabiki galibiyete yeterli olmadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …