Güncel Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Evinde Farklı Kazandı

İstanbul BBSK, FIBA Europe Cup 2. Eleme Turu ilk maçında konuk ettiği İsveç temsilcisi Lulea‘yı 87-50’lik skorla mağlup etti.

Mücadeleye hücumda etkili başlayan Lulea, 4. dakikayı 10-7 üstünlükle geçti. Çabuk toparlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle 6. dakikayı 16-13, ilk periyodu da 24-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe sert savunmayla giren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Damian Kulig ve Sabahattin Can Göndür’ün üç sayılık basketleriyle Lulea karşısında 14. dakikada farkı 16 sayıya çıkardı: 31-18. Turuncu-lacivertliler, konuk ekip önünde farkı bir ara 19 sayıya (39-20) kadar çıkardı. Ev sahibi ekip, hücumda sayı üretmekte sorun yaşayan rakibi karşısında soyunma odasına da 39-23 önde girdi.

İkinci yarıya Tu Holloway’in serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılarla başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Lulea karşısında 24. dakikayı 49-30 üstün geçti. Savunmada etkili olan turuncu-lacivertliler, Mehmet Yağmur ve Tu Holloway ile hızlı hücumlardan arka arkaya sayılar bularak final periyoduna 25 sayı (62-37) önde gitti. Son periyotta Daniel Alexandre’ın dış atışlarına Mert Gizir ve Ahmet İlker Tunalı ile karşılık veren turuncu-lacivertliler, Lulea önünde 35. dakikada farkı 33 sayıya çıkardı: 79-46. Farkı son bölümde 37 sayıya (85-48) çıkaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, müsabakayı da 87-50 kazandı.

Temsilcimiz adına Tu Holloway 17 sayı 3 asist ile ve Shevon Thompson da 15 sayı 6 ribaund ile galibiyetin mimarları oldu. İsveç temsilcisinde ise Daniel Alexander 20 sayı 9 ribaund 1 asist ve Denzel Andersson 15 sayı 4 ribaund ile ön plana çıkan isimler oldular.

Karşılaşmanın rövanşı, 10 Ekim Çarşamba günü İsveç’te oynanacak.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Çeyrek Finalin İlk Ayağını Kazandı

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Polonya’da konuk olduğu Anwil Wloclawek‘i …