Güncel Haberler

Galatasaray Eurocup’ı Galibiyetle Açtı

Galatasaray, 7DAYS Eurocup A Grubu açılış maçında MoraBanc Andorra ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz karşılaşmaya Tai Webster, Aaron Harrison, Göksenin Köksal, Zach Auguste ve Nigel Hayes beşiyle başladı.

Karşılaşmanın başında takımlar verimli hücum etmekte zorlandı. 3. dakika sona ererken kaptan Göksenin Göksal’ın köşeden bulduğu üç sayılık basket ile takımımız 7-4 öne geçti. Bu isabetten sonra hücumda ritmini bulan sarı kırmızılılar, Nigel Hayes’in hızlı hücumda bulduğu basketle ilk çeyreğin bitmesine 5 dakika kala skoru 16 – 9’a getirdi. Bu basketten sonra Andorra temsilcisi mola almak zorunda kaldı. Moladan sonra özellikle Zach Auguste’un arka arkaya basketleriyle farkı 9’a kadar çıkarsa da çeyreğin son kısmında Andorra temsilcisinin farkı 2’ye kadar indirmesine engel olamadı. İlk çeyrek temsilcimizin 22 – 20’lik üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Çeyreğin 3. dakikası geride kalırken Klobucar’ın tepeden bulduğu 3 sayılık basket farkı tekrar 7 sayıya çıkardı. Hemen sonraki hücumda Harrison 2 sayılık atışında isabet bulunca skor 32 – 23’e geldi ve Andorra temsilcisi çeyreğin bitmesine 6:40 kala bir kez daha mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşü oyunun kontrolünü kaybetmeyen temsilcimiz ikinci çeyreğin son 3 dakikasına girilirken Klobucar’ın bulduğu üç sayılık isabetle farkı maçta ilk kez çift hanelere çıkardı.(39-27) Ancak kalan süreyi Andorra temsilcisi iyi oynayarak farkı 7’ye kadar indirince temsilcimiz devre arasında soyunma odasına 43 – 36’lık üstünlükle gitti.

Üçünçü çeyreğin ilk dakikalarında ekibimiz Andorra temsilcisinin farkı kapatmasına izin vermedi. Tai Webster’ın süre biterken zor posizyonda bulduğu 3 sayılık basket skoru 49 – 40’a getirdi. Bu basketten sonra taraftarın desteği iyice arttı. Taraftarın desteğini de arkasına alan ekibimiz çeyreğin bitmesine 5:28 kala farkı 13 sayıya kadar çıkardı ve Andorra’yı bir kez daha molaya zorladı. Mola dönüşünde de etkili oyununa devam eden takımımız Ayberk ve Can’ın arka arkaya hücumlarda bulduğu basketlerle farkı 16’ya kadar çıkardı. (64-48) Çeyreğin son dakikalarında ekibimiz oyunun kontrolünü kaybetmedi ve son çeyreğe 68 – 56’lık üstünlükle girdi.

Sarı kırmızılılar son çeyreğin başında da kontrolü elinde tutmaya devam etti. Maçın son 6 dakikasına temsilcimiz 73 – 62’lik üstünlükle girdi. Bu dakikadan sonra maçta tempo iyice düştü. Kalan süre karşılıklı basketlerle geçildi ve takımımız baştan sonra kontrolünde götürdüğü maçı 84 – 73 kazanmayı bildi.

Mücadelede en skorer oyuncumuz kaydettiği 19 sayıyla Nigel Hayes olurken, Zach Auguste 18, Aaron Harrison 15 ve Jaka Klobucar da 10 sayıyla çift haneli skorlara ulaşan isimlerimiz oldu.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …