Güncel Haberler

Nigel Hayes: “En güçlü yanım çok yönlü olmam.”

Galatasaray, yaklaşan yeni sezon öncesi Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi için medya günü düzenledi. NCAA şampiyonluğu bulunan 23 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet Nigel Hayes, Avrupa’daki ilk sezonu öncesi bu fırsatla basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeni bir kültürdesin, takımdasın. İlk izlenimlerin nasıl?

Şu an bu konuda neler söyleyebileceğimi bilmiyorum. Basketbol oynamak, elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Hayatımdaki hedeflerime, hayallerime ulaşmaya çalışıyorum. Buradaki süreç için mümkün olduğunca maç kazanmak ve pozitif katkı vermek istiyorum.

Galatasaray taraftarları, senin transferin öncesi ve sonrasında sosyal medyada sana birçok sevgi dolu destek mesajı gönderdi. Taraftarların, senden beklentileri büyük. Bu konuda neler düşünüyorsun?

Teşekkür ederim. Beklentiler hakkında endişelenmek istemiyorum, sadece oynamak istiyorum. Bazen insanlar, sizden olan beklentinin karşılanmadığını görünce sinirlenebiliyor. Dolayısıyla parkeye çıkıp elimden geleni yaparak, takımımın olabildiğince maç kazanmasına yardım etmek istiyorum.

Çok renkli bir kişiliğin olduğu anlaşılıyor. Ayrıca Türkçe kelimeler öğrenmeye başlamışsın, takımın resmi sosyal medya hesabı bu konuda bazı videolar paylaştı…

Hayır, bu doğru değil. Öğrenebildiğim kadar Türkçe kelime öğrenmeye çalışmıyorum, akıcı şekilde Türkçe konuşabilmek için uğraşıyorum. İki ay içinde akıcı şekilde Türkçe konuşabilmek için çalışıyorum. Bence bu çok farklı bir durum. Şu ana kadar bu konuda harika bir iş yaptığımı düşünüyorum. Hızlı öğreniyorum. Burada olduğum sürece öğrenmeye devam edeceğim.

İlk defa Amerika Birleşik Devletleri’nin dışında basketbol oynayacaksın. Türk kültürünü nasıl buldun?

Türk kültürü güzel. Şu ana kadar her şey yolunda. Burada daha iyi bir yaşama sahip olmak için Türkçe öğrenmenin yardımcı olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi bu konuda çalışıyorum zaten. Türkiye’de birçok önemli, tarihi yer var. Olabildiğince yeni insanla tanışıp, tarihi yerleri gezip, burada güzel vakit geçirmek istiyorum.

Galatasaray’a imza atmadan önce herhangi eski bir Galatasaray oyuncusuyla konuştun mu?

Geçen sezon bir dönem Galatasaray’da forma giyen Jordan Taylor ile konuştum. Benim gibi o da üniversiteyi Wisconsın’da okumuştu. Galatasaray hakkındaki fikirlerini söyledi ve onun söyledikleri hoşuma gitti. Buraya işimi yapmak ve yaşamak için geldim. Bunları yaparken takıma ve organizasyona yardımcı olacağım.

Oyunundaki en güçlü yanın ne? Oyununda en çok geliştirmen gereken nokta ne?

En güçlü yanım olarak çok yönlülüğümü söyleyebilirim. Sahada birçok şeyi yapabiliyorum. En çok geliştirmem gereken nokta olarak penetrelerimi söyleyebilirim. Beni tanıyan herkes, şut atabildiğimi biliyor. Ancak penetre ederken daha agresif olmam lazım.

Şu anda takım arkadaşın olan Aaron Harrison, kolejdeyken kritik bir maçta senin takımına karşı maç kazandıran üçlüğü atmıştı…

Onlar son saniyede basketi bulmuş ve Final Four’da bizi mağlup etmişti. Ancak sonraki sezon onları mağlup etmemize rağmen şampiyonluğu yine kıl payı kaçırmıştık. Güzel zamanlardı, Üniversite zamanım güzeldi, eğlenceliydi.

Takımdaki en iyi arkadaşın kim?

Amerikalı oyuncularla ve Yeni Zelandalı Tai Webster ile aram iyi. Sonuçta hepimiz aynı dili konuşuyoruz. Ancak beni tanıyan herkesin beni sevdiğini düşünüyorum. Takımdaki herkesle arkadaşım, herkesle aram iyi.

Aynı takımda oynadığın en iyi basketbolcu kim?

Bilmiyorum, gerçekten bilmiyorum. Geçen sezon NBA’de 3 farklı takımda forma giydim. All Star takım arkadaşlarım vardı. Kolejde birlikte oynadığım çok iyi oyuncular vardı. Ama sanırım Vince Carter cevabını vereceğim bu soruya. Vince Carter’ın basketbolda iyi olduğuna hemfikiriz değil mi?

Galatasaray taraftarlarına özel bir mesajın var mı?

Merhaba, selam. Benim adım Nigel. Memnun oldum. (Bu bölümleri Türkçe söyledi) Olabildiğince maç kazanmak için elimden geleni yapacağım. Taraftarların talepkâr olduğunun ve beklentilerinin yüksek olduğunun farkındayım. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Kötü oynadığım günlerde bana fazla tepki göstermeyin, ıslıklamayın.

Kaynak: Sportando

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …