Güncel Haberler

Jaka Klobucar: ”Ertuğrul Erdoğan, iletişime çok açık bir koç.”

Galatasaray‘ın yeni transferi Jaka Klobucar, Türkiye’nin basketbolda Avrupa’nın en iyi ligine sahip olduğunu söyledi.

Türkiye’de, kariyerinin 4. sezonunu geçirecek Sloven basketbolcu, medya gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sezon öncesi 3 yıl forma giydiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Galatasaray’a transfer olan 31 yaşındaki oyuncu ligimiz hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, basketbolda Avrupa’nın en ligine sahip. Herkes en iyi lige İspanya’nın sahip olduğunu söylüyor ama ben öyle düşünmüyorum. Türkiye’de çok fazla iyi takım var. Bu sezon lig daha da ilginç geçecek çünkü hiçbir maçın favorisi yok. Ligi kimin kazanacağı da belli değil.” 

Klobucar, yeni sezon için sabırsızlandığını ve Galatasaray’ın iyi yolda olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Sezon öncesi biz oyuncular için en zor dönem diyebilirim çünkü çok sıkı çalışıyoruz. Onun meyvesini bir an önce toplamak istediğin için de sabırsızlanıyorsun. Şu anda Galatasaray olarak çok iyi yoldayız. Hazırlık dönemini oldukça etkili geçirdik. Milli takımlarda olan bazı arkadaşlarımız aramıza geç katıldı. Onunla ilgili bazı problemler yaşadık ama iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Galatasaray her zaman en iyi yeri hedefler. Yeni bir takım olduğumuz için maç maç gitmeli ve hedefi sezon içerisinde belirlemeliyiz.”

“Ertuğrul Erdoğan iletişime çok açık”

Jaka Klobucar, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın yeni başantrenörü Ertuğrul Erdoğan’ın iletişime çok açık bir antrenör olduğunu dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir’de 3 sezon beraber çalıştığı Erdoğan’ın, basketbolu çok iyi bildiğini ifade eden Klobucar, şunları kaydetti:

“Başantrenörümüz hakkında sadece pozitif şeyler söyleyebilirim. Üç yıl birlikte çalıştık, beraber 4. sezonumuza giriyoruz. Eğer 4 senedir bir insanla çalışmak istiyorsanız zaten onun hakkında kötü bir şey söyleyemezsiniz. Ertuğrul Erdoğan iletişime çok açık bir insan. Sadece basketbol ve saha içinde değil saha dışındaki meselelerde de iletişime çok açık. Basketbolla ilgili çok fazla şey biliyor. Onla basketbol konuşmak da çok kolay çünkü bildiği çok şey var.”

Sarı-kırmızılı taraftarlara, takımın sahada en iyisini yapacağının sözünü veren Klobucar, sözlerini, taraftarlardan kendilerine destek olmalarını isteyerek tamamladı.

Kaynak: Sportando

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …