Güncel Haberler

Aaron Harrison: “Böyle Bir Tarihi Olan Kulübe Gelmek Heyecan Verici”

NBA’de pek çok kez yer değiştirdiği iki yılın ardından Avrupa kariyerine Galatasaray forması ile adım atan Aaron Harrison, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi için düzenlenen medya gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray‘a transfer sürecinden bahseden Aaron Harrison, takıma ve Türkiye’ye uyum sürecinden bahsetti, takımdaki rolü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

-Transfer sürecin beklenenden uzun sürdü. Önce anlaşmaya varıldı, sonra transferin iptal olduğu söylendi ama şimdi buradasın. Neler yaşandığını anlatabilir misin biraz?

“İletişim problemi oldu biraz diyebilirim. Ama sorunları çözüp transferi tamamladığımız için mutluyum. Burada olmaktan dolayı memnunum.”

-İlk kez Amerika dışında basketbol oynayacaksın. Evinden ayrıldın ve Avrupa’ya geldin. Bu kararı almak senin için zor muydu?

“Evet, kesinlikle. Zordu ancak hem kendim hem de ailem için doğru kararı vermek zorundaydım. Şu ana kadar da kararımdan memnun olduğumu söyleyebilirim.”

-NBA’de tutunamadıktan sonra Avrupa’ya gelerek çok iyi kariyerler yapan birçok oyuncu var. Trajan Langdon bunlardan bir tanesi. Senin uzun vadeli planın nedir, mutlu olursan burada kalarak kariyerini Avrupa’da devam ettirmeyi düşünür müsün?

“Şu anda gelecek hakkında konuşmak için erken. Ben burada elimden gelenin en iyisini parkeye koyduktan sonra neler olacağını görmeyi tercih ederim.”

-Galatasaray’ın teklifini ilk duyduğun zaman neler düşündün? Kulübü araştırdığında seni buraya gelmeyi ikna eden en önemli faktör ne oldu?

“Çok büyük bir tarihi ve önemli taraftarları olduğunu gördüm Galatasaray’ın. Bu kadar uzun tarihi olan bir kulübe gelmek heyecan vericiydi benim için.

-Takıma son katılan oyuncuydun ancak hazırlık maçlarında fena olmayan bir performans sergiledin. Alışma süreci nasıl geçiyor, Avrupa basketboluna adaptasyonu sağlayabildin mi?

“Takım arkadaşlarım ve koçlar bana çok yardımcı oluyor adaptasyon sürecinde. Hazırlık maçlarında pek iyi oynadığımı düşünmüyorum açıkçası. Ancak takım arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyorlar dediğim gibi ve birkaç maçta olduğumdan daha iyi görünmemi sağlamış olabilirler. Şu anda alışıyorum, koç, teknik ekip ve takım arkadaşlarımdan bir şeyler öğreniyorum.”

-Takımdaki rolünü şu anda nasıl görüyorsun? Koç skor atmanın dışında senden her alana katkı yapmanı mı bekliyor?

“Skorun yanı sıra savunmada, top dolaşımında ve ribauntlarda da takıma yardımcı olmamı istiyor koç. Ben de her şeyden yaparak takımıma katkı sağlamak istiyorum.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …