Güncel Haberler

Ahmet Çakı: ”Anadolu Efes ve Fenerbahçe’ye göre kulvarlarımız biraz farklı.”

Son EuroCup şampiyonu unvanıyla EuroLeague‘de mücadele edecek Darüşşafaka Tekfen‘in yeni başantrenörü Ahmet Çakı, medya gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sezon hazırlıklarına 20 Ağustos’ta tam kadro başladıklarını belirten 43 yaşındaki çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul ve İtalya’da hazırlık maçları yaptık. İtalya bölümü çok yoğun geçti. Şu an her şeyden yüzde 100 memnun olmak çok mümkün değil. Ama iyi niyetli ve beraber çalışmaya gayretli bir takımız. Olumlu bir hazırlık süreci geçirdiğimizi düşünüyorum. Şu an bulunduğumuz nokta gayet iyi.” 

Takıma dahil edilen yeni oyuncuların hepsinin uyumlu olmaya çalıştığını aktaran Ahmet Çakı, şöyle devam etti:

“Yeni transferlerin geldikleri ülkelere ve liglere göre farklı uyum süreçleri var. NBA Gelişim Ligi’nden aldığımız Markel Brown ve Jeremy Evans’ın fiziksel olarak biraz zamana ihtiyacı var. Uzun zamandır Türkiye’de bulunmasından dolayı takıma en çabuk uyumu Jon Diebler sağladı. Avrupalı oyuncular da çabuk adapte oldu. Onların bu çabaları bizi çok mutlu ediyor.” 

Ahmet Çakı, bu sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin yanı sıra THY Avrupa Ligi’nde de karşılaşacakları Anadolu Efes ve Fenerbahçe ile kendilerini kıyaslamadıklarını vurgulayarak, görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Anadolu Efes ve Fenerbahçe’ye göre kulvarımız biraz farklı. Darüşşafaka olarak farklı bir tarz ve kültürümüz var. Bu, geçmişten gelen bir şey. Kendi kimliğimizle fark oluşturmaya çalışacağız. Daha fazla transfer yapma ve para harcama şansımız yok. Elimizdeki oyunculara daha değer katan taraf olmayı ve takım olgusunu ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Anadolu Efes ve Fenerbahçe ile karşılaştığımız zaman onları yenmek için her şeyi yapacağız ama Darüşşafaka kendi yolunu benimsediği zaman farkını ortaya koymuştur. Bizim de amacımız bu.”

Kaynak: AA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …