Güncel Haberler

Fenerbahçe “Sapsarı” Maçı Uzatmada Kazandı

Fenerbahçe, Atina’da düzenlenen Pavlos Giannakopoulos Turnuvası’nın ilk maçında İsrail temsilcisi Maccabi FOX Tel Aviv ile karşılaştı. OAKA’da oynanan ve normal süresi 78-78 eşitlikle tamamlanan maçı 94-92 kazanan temsilcimiz, finalde Panathinaikos – Khimki maçının galibiyle karşılaşacak.

Haziran ayında vefat eden Panathinaikos eski başkanı Pavlos Giannakopoulos anısına düzenlenen turnuvada ekibimiz ve Maccabi FOX Tel Aviv’in yanı sıra ev sahibi Panathinaikos ve Rusya temsilcisi Khimki Moskova yer alıyor.

Programa göre Lacivert forma giymesi gereken Maccabi’nin bu formalarını Tel Aviv’de unutup sarılarla çıkması sonucunda iki takım da sarı formalarla oynadı ve karışıklıklar yaşandı. Fenerbahçe ise buradaki iki maçta da sarı forma giyeceği bildirildiği için lacivert formalarını getirmedi. Maccabi’de Scottie Wilbekin sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Jan Vesely dizine gelen darbeyle son periyoddan itibaren kenarda oturdu.

Temsilcimiz turnuvanın ilk maçına Tarık Biberovic, Kostas Sloukas, Nikola Kalinic, Nicolo Melli ve Jan Vesely beşiyle başladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta (8-9), çeyrek sonunda vites yükselten Maccabi FOX çeyreği 15-20 üstün geçti. İkinci çeyreğe iyi başlayan ve farkı kapatan Obradovic’in öğrencileri; 35-32 öne geçti. (02:25) Karşılıklı basketlerle devam eden maçta soyunma odasına sarı lacivertlier 39-35 önde gitti.

Üstün oyununu üçüncü çeyrekte de sürdüren Fenerbahçe, rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve son çeyreğe 57-53 önde gitti. Son çeyrekte farkı kapatan ve öne geçen Maccabi karşısında Kostas Sloukas’ın son saniyedeki turnikesi karşılaşmayı uzatmalara taşıdı. (78-78) Uzatma dakikalarında maçı 94-92 kazanan temsilcimiz, adını finale yazdırdı.

Takımımızda 22 sayı 5 asist 3 ribaund ile oynayan Kostas Sloukas maçın yıldızı olurken, Nicolo Melli ve Joffrey Lauvergne 13’er sayı ile oynadı. Maccabi cephesinde ise Jeremy Pargo 21 sayı 4 asist 2 ribaund ile oynarken, Alex Tyus 19 sayı 14 ribaund 1 asistle double double yaptı.

Turnuvanın maç programı şöyle:

27 Eylül Perşembe:

Fenerbahçe 94-92 Maccabi FOX (18:30)

Panathinaikos – Khimki (21:15)

28 Eylül Cuma

Üçüncülük maçı (18:00)

Fenerbahçe -? (20:30)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …