Güncel Haberler

Thompson Kardeşler, Jamaika Milli Takımı’na Göz Kırptı: “Bu Formayı Giymek Gurur Verici Olur”

NBA’in en dikkat çeken genç yeteneklerinden Amen ve Ausar Thompson, milli takım tercihi konusunda önemli bir açıklamada bulundu.

Detroit Pistons ve Houston Rockets formalarıyla dikkat çeken ikiz kardeşler, gelecekte Jamaika Milli Basketbol Takımı’nda oynamaya hazır olduklarını açıkladı.

Thompson kardeşler, yetenekleri ve atletizmleriyle NBA sahnesinde parlamaya devam ederken, uluslararası basketbol dünyasında da ses getirecek bir adım atmaya hazırlanıyor. Köklerine duydukları bağlılığı dile getiren kardeşler, Jamaika formasını giymenin kendileri için ne kadar anlamlı olacağını vurguladı.

Usain Bolt İlham Kaynağı Oldu

Konu hakkında konuşan Thompson kardeşler, Jamaika efsanesi Usain Bolt’tan ilham aldıklarını belirtti:

Küçükken Olimpiyatlar’da Usain Bolt’u Jamaika adına koşarken izledik. Onunla gurur duymuştuk. Biz de Jamaika basketbol takımı formasıyla sahada olmayı hep hayal ettik. Şimdi bunu gerçekleştirme fırsatına sahip olmak bizim için inanılmaz olur.

Şu an için herhangi bir resmi federasyon çağrısı bulunmasa da, Thompson kardeşlerin bu açıklaması, Jamaika Basketbol Federasyonu’nun harekete geçmesi açısından büyük önem taşıyor. Ülke basketbolunun gelişimi adına bu tarz yıldız isimlerin milli takıma kazandırılması, hem saha içi başarı hem de uluslararası görünürlük açısından büyük katkı sağlayabilir.

Jamaika İçin Tarihi Fırsat

Bugüne kadar basketbol sahnesinde öne çıkmakta zorlanan Jamaika, Thompson kardeşlerin potansiyel katkısıyla daha rekabetçi bir milli takıma sahip olabilir. NBA’de çaylak sezonlarını geçiren Amen ve Ausar Thompson, henüz kariyerlerinin başında olmalarına rağmen, savunmadaki enerjileri, patlayıcılıkları ve oyun vizyonlarıyla övgü topluyor.

Eğer bu hamle gerçekleşirse, Jamaika basketbolu tarihinde bir dönüm noktası olabilir. Uluslararası turnuvalarda Thompson kardeşleri Jamaika formasıyla izlemek, basketbolseverler için de şüphesiz heyecan verici bir deneyim olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Chris Paul, Clippers’a Dönüyor!

NBA tarihinin en büyük oyun kurucularından biri olarak kabul edilen Chris Paul, kariyerinde bir dönüm …