Güncel Haberler

Genç Milliler, Slovenya’yı Farklı Geçerek Final Biletini Kaptı!

İzmir’de düzenlenen 2022 FIBA U18 Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Türkiye, 3. çeyrekteki 8-22’lik müthiş sekans sayesinde Slovenya‘yı 64-79 ile geçerek adını finale yazdırdı.

Ay-Yıldızlılar, finalde İspanya’nın rakibi oldular. Karşılaşma 7 Ağustos Pazar günü saat 20:30’da oynanacak.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Millilerimizde Karahan Efeoğlu 20 sayı, 8 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken, Berke Büyüktuncel 19 sayı, 8 ribaund, 3 asist ve Emir Arda Sivas 14 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Slovenya cephesinde ise Arne Osojnik 14 sayı, 4-5 3sayı, 7 ribaund ve Nal Belko 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimlerdi. Jan Zemljic ise 9 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile katkı verebildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …