Güncel Haberler

Anadolu Efes, Üst Üste 2. Şampiyonluk İçin Real Madrid Karşısına Çıkıyor!

Belgrad’da Stark Arena’nın ev sahipliğinde düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunun final maçında temsilcimiz Anadolu Efes, İspanyol ekibi Real Madrid ile üst üste 2. kez kupayı kaldırmak için sahaya çıkacak.

21 Mayıs Cumartesi günü saat 20:00’da başlayacak karşılalmayı basketbol severler beIN Sports Haber ekranlarından şifresiz olarak izleyebilecekler.

Avrupa arenasındaki 767. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 766 karşılaşmada 437 galibiyet ve 329 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,0) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 519. maçına çıkacak olan lacivert beyazlılar, bu kupada bugüne kadar oynadığı 518 karşılaşmada 280 galibiyet ve 238 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,1) elde etti.

Anadolu Efes ile Real Madrid, Avrupa kupalarında bugüne kadar 41 kez karşılaşırken, temsilcimiz 14 galibiyet ve 27 mağlubiyet elde etti. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta temsilcimiz bir galibiyet ve bir mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 39 karşılaşmada takımımız 13 galibiyet ve 26 mağlubiyet elde etti.

Kaynak: Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …