Güncel Haberler

İDDİA: Petkim’e İtalya’dan Yeni Guard (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin son sırasında yer alan Petkim Spor, kadrosunu bir guard hamlesi ile güçlendirmeye hazırlanıyor.

Sezona İtalyan ekibi Brindisi ile başlayan ve yakın zamanda karşılıklı olarak kontratını feshetmesi beklenen Josh Perkins, Sportando’nun haberine göre sonrasında da temsilcimiz ile kontrat imzalayacak sezonun geri kalanı için.

1.91 metre boyunda olan 26 yaşındaki Perkins, bu sezon Serie A’da 17 maçta ortalama 25.8 dakia sahada kalırken, 10.3 sayı, %37.0 3sayı, 3.7 ribaund, 5.7 asist ve BCL’de ise 6 maçta ortalama 25.0 dakika sahada kalırken, 9.5 sayı, %33.3 3sayı, 3.0 ribaund, 4.7 asist ortalamaları ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Perkins asıl silahı yüksek yüzdeli dış şutlar olan bir skorer guard. Elbette dribbling üstünden de hem orta mesafe hem de penetre tehditi var ama ilk tercihi dış şutlar. Skorer özelliklerinin yanı sıra saha görüşü iyi olan, yarı sahada ikili oyunlardaki opsiyonları iyi değerledirmesi gerekse tam sahadaki koşucuları verimli kullanması ile saha görüşü yüksek, pas becerisi iyi bir guard. Oyunu hisseden, zeki ve basketbol IQ’su yüksek bir guard. İşin savunma tarafında da çalışkan, iyi niyetli ve fiziksel artılarını kullanmayı bilen bir oyuncu, skor özellikleri ön planda olsa da savunmada da takımını yanlız bırakmıyor.

Elit bir ilk adımı yok, dolayısyla potaya gidişlerde direkt olarak temas almadan adam eksiltmesi kolay olmuyor, patlayıcılığı düşük ve sadece ortalama seviyede atletik özelliklere sahip. Her ne kadar temas alıyor olsa da yeteri kadar çizgiye gidemiyor, bu kadar fazla topla oynayan bir oyuncu için eksi. Topla oynama demişken zaman zaman konsantrasyon sorunları yaşıyor ve tercih hataları artı dikkatsizlik nedeniyle basit top kayıpları yapabiliyor. Hücumda özellikle top elinde değilken pasif kalıyor. Çemberden uzak kalmayı sevmesi ve topsuz pozisyonlardaki düşük konsantrasyonunun da etkisiyle ribaundlara katkısı çok sınırlı. Savunma departmanında iyi niyetli bir isim olsa da top çalma konusunda katkı verebilen bir isim değil.

Sezonun bu döneminde transfer yapmak gerçekten kolay değil. Bu nedenle takımlara yanlış transfer yaptıklarını söylemek biraz haksızlık olabilir. Kaldı ki Petkim’in bu hamleyi 6. yabancı olarak yaptığını da unutmamak gerekli. Perkins Partizan ve Brindisi’de beklentilerin altında kalmış bir isim. Ama potansiyelinin yüksek olduğunu da belirtelim. Petkim’de ona verilecek alterntaif guard rolünde daha rahat olabilir ve potansiyelini daha fazla sahaya koyabilir.

https://youtu.be/thZpKXeOz_8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …