Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, Williams ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden Adriyatik Ligi şampiyonu Kızıl Yıldız uzun süredir 5 numaraya takviye yapmak istiyor.

Sırp ekibinin adı bir çok isimle anılmış ama takviye yapamamıştı. Son olarak Telesport’da yer alan habere göre Kızıl Yıldız’ın gündemindeki ise Alan Williams. Ciddi bir diz sakatlığını atlatan ve Lokomotiv Kuban‘daki formasına yeniden kavuşan tecrübeli uzunun takımdaki rolü oldukça azalmış durumda ve yıldız oyuncu bu durumdan dolayı rahatsız.

2.03 metre boyunda olan 28 yaşındaki Williams, bu sezon Kuban forması ile VTB’de 2 maçta ortalama 21.0 dakika süre alırken 8.5 sayı, 5.0 ribaund, 1.5 asist ve EuroCup’da ise 5 maçta ortalama 16.4 dakika sahada kalırken 5.6 sayı, 5.8 ribaund, 1.2 asist istatistkleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Son yıllarda Avrupa basketbolunda under-size uzun tanımına tam anlamıyla uyan bir uzun. Çok güçlü bir fiziği var ve bu da boy dezavantajını kapatıyor. Pota altında tam bir canavar olan Williams, çembere yakın olduğunda durdurulması çok zor bir oyuncu, sırtı dönük bir çok silahı var ve her iki elini de çok verimli kullandığı için onun arkasında kalmak pek mümkün olmuyor. Kuban’da sağlıklı olarak geçirdiği bölümde EuroCup sahnesinde rakip uzunlara ciddi sıkıntılar yarattığını görmüştük. Fakat potadan uzaklaştıkça etkisi azalan bir uzun olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Faul çizgisindeki sorunlu olarak geldiği Kuban’da bu alanda kendisini geliştirdi ve artık %70 üzerinde bir isabet oranına sahip. Diğer taraftan harika bir ribaundçu, her iki pota altında da leblebi gibi ribaund toplayan, pozisyon alma ve atletizm konusunda özel bir oyuncu. Ancak işin savunma tarafında pek de iyi şeyler söylemek mümkün değil. Güçlü fiziği onun ağırlaşmasına neden olduğu gibi boy dezavantajını da burada kapatması kolay olmuyor. Artı olarak hanesine yazabileceğimiz noktalar ise fiziksel temastan kaçmaması, her uzunu göğüsleyebilmesi ve zamanlaması ile atletizmi sayesinde blok tehditi yüksek bir isim olması.

Wolters ve Ivanovic gibi formda, ikili oyunları iyi organize eden guardlarla beraber Kalinic gibi pasör özellikleri yüksek seviyede olan bir forvete sahip oan Kızıl Yıldız’ın onun pota altındaki etkinliğinden en iyi şekilde faydalanacağını, özellikle hücumda Sırp ekibine sınıf atlatabilecek kadar değerli bir hamle olacağını düşünüyorum.

https://youtu.be/5629xvMQE3o

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …