Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (16.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de yılın son çift maç haftasının 2. bölümü olan 16. hafta programı tamamlandı.

Temsilcilerimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko bir kez daha ikide iki yaparak yüzlerimizi biraz olsun güldürdü bu zor ve can sıkıcı günlerde.

Gelin her zaman olduğu gibi bu keyifli haftanın panoramasını birlikte oluştururken haftanın ödüllerini de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlamış olan Real Madrid, zaman zaman sakatlık problemleri yaşıyor olsa da koç Laso elindeki malzemeyi yıllardır olduğu gibi yine çok iyi ve verimli kullanıyor. Bu hafta da Heurtel, Alocen, Abalde, Thompkins gibi isimlerin yokluğuna ve COVID protokolleri nedeniyle koç Laso’nun takımın başında bulunamıyor olmasına rağmen Final Four’daki potansiyel rakiplerinden biri olan formda Milano’yu gidip kendi sahalarında Causeur ve Yabusele liderliğinde yenmeyi başardılar. Baştan sona nefeslerin tutulduğıu karşılaşmanın son anlarında tecrübe farkını sahaya yansıtan ve daha soğuk kanlı taraf olan Real, bu zorlu deplasmanda 73-75 ile kazanarak ezeli rakipleri Real’i zirve yarışında takibini sürdürdü. Bu önemli deplasman galibiyetiyle beraber de alkışlarl haftanın takımı ödülününs sahibi oldular.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 26 sayı, 6-7 3sayı, 6 ribaund, 6 asist, 37 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 20 sayı, 5-6 2sayı, 7 ribaund, 4 asist, 32 verimlilik
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 17 sayı, 7 asist, 6 top çalma, 26 verimlilik
  • Nikola Kalinic (Kızıl Yldız): 20 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik
  • Arturas Gudaitis (Zenit): 15 sayı, 5-7 2sayı, 7 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezona yavaş başlayan ve bir çok maçta eleştiri oklarının da hedefinde yer alan Anadolu Efes‘in ve milli takımımızın süper yıldızı Shane Larkin bu hafta Maccabi deplasmanında adeta beklenen patlamayı yaptı. Mesafe taımayan üçlükleri, geçiş hücumlarındaki etkinliği ve ikili oyunlardaki üçlü tehditi ile özellikle ikinci yarıyla beraber Maccabi savunmasını tek başına darma dağın etti. Koç Sfairopoulos onun bireysel etkinliğine karşı çözüm üretemeyince zaman zaman zora giren bir maçtan Efes farklı ve net bir galibiyet çıkarmayı başardı. Larkin bizlere bir kez daha “Guardın Kadar Konuş” deyiminin ne kadar doğru olduğunu kanıtladı. Formda, sağlıklı ve böyle istekli bir Larkin’i izlemenin ne kadar keyifli olduğunu da hatırladık. Umarız sezonun geri kalanında bu performansından bizi bırakmaz. Özetle Maccabi karşısında sahada kaldığı 30:22 dakikalık bölümde 3-7 2sayı, 6-7 3sayı, 2-2 s.atış isabetleriyle 26 sayı üretirken istatisitklerine 6 ribaund, 6 asist, 2 top çalma ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 37 verimlilik puanına ulaştı ve bu da onu alkışlarla haftanın MVP’si yaptı.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …