Güncel Haberler

Karşıyaka’dan FIBA’nın Milli Takım Pencelerine İlişkin Açıklama

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, FIBA’nın organize ettiği milli takım pencerelerinin kulpleri zor durumda bıraktığını belirtti.

İzmir ekibi yaptığı resmi açıklamayla milli takım penceleri nedeniyle kulüplerin mağdur olduğunu dile getirdi.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

2017 yılında uygulanmaya başlamoş olan milli takım pencereleri, basketbol tüm paydaşlarını, takvime uyma konusunda her geçen gün daha da zorlamakta. Son olarak, Fransa Basketbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Siutat geçtiğimiz hafta EuroLeague’i eleştirerek, sergiledikleri tutumun milli takımları zora soktuğunu söyledi. Bu noktada takvim çakışması aslında milli takımları zora sokuyor gibi görünse de aslında en büyük zorluğu çeken biz kulüpler oluyoruz. Bu pencerede baktığınızda, uygulanan takvim ve maç planlamalarından kaynaklı, milli aranın hemen sonraki günü Türkiye Ligi’nde maç oynayacağız ve Fenerbahçe Beko ile oynayacağımız önemli bir maçta, takımın önemli parçalarından biri olan Amath M’Baye’den yoksun kalma durumuyla karşı karşıyız. Amath M’Baye’ye Fransa Milli Takımı’ndan davet geldi ve biz de oyuncumuzun ülkesinin milli formasını giyme gururunu yaşamasının önünde durmamak adına kendisine izin verdik. Ancak Farnsa 29 Kasım’da deplasmanda Macaristan ile oynayacak, bizim hem yönetim hem sponsorlar adına başarı kovalayan hem de hedefler doğrultusunda bütçelerini yönetmeye çalışan biz kulüpler, bir de iki farklı ülke federasyonlarını tatmin etme sorumluluğu altına girmiş oluyoruz. Şu unutulmamalıdır ki bizlerin, kulüpler olarak düşünmes gereken en önemli konu da kulübümüzü hedefi yolunda ilerletmeye çalışmak. Özellikle ulusal ligler ve Avrupa kupaları olmak üzere iki kulvarda da oynayan bizim gibi kulüpler, bu trafikte bir de milli maç takvimlerinin yükünü üstlerine almak zorunda bırakılıyor. Bu da kulüpleri oldukça zor durumda bırakıyor.
Kamuoyuna saygıyla duyuyoruz

Karşıyaka Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …