Güncel Haberler

Analiz: Efes, Olympiakos Karşısında “Şampiyon” Gibi Oynadı! (Beaubois alev aldı)

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, şampiyon olduğunu hatırladı ve adeta Olympiakos‘a patlayarak 88-69 gibi net bir skorla kazanmayı bildi.

Bu sonuçla Anadolu Efes 10. maçında 4. galibiyetini alarak averajla 11. sıraya kadar yükselmiş oldu. Olympiakos ise 10. maçında 4. kez kaybetti ve averajla 6. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Rodrigue Beaubois 29 sayı, 7-10 3sayı, 5 ribaund, 2 top çalma, 2 blok ile yıldızlaşırken, Vasilije Micic 19 sayı, 1-10 3sayı, 2 ribaund, 5 asist ve Shane Larkin 10 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Olympiakos cephesinde ise Sasha Vezenkov 17 sayı, 8 ribaund, 3 asist ve Moustapha Fall 15 sayı, 3 ribaund ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimizde Beaubois maça harika başladı, tam anlamıyla alev aldı. Fransız yıldızdan gelen üst üte sayılarla 6-0’lık seri yakaladık. Ancak Olympiakos’un Fall’u boyalı alanda verimli kullanmasına engel olamadık ve ondan üst üste gelen 7 sayıyla 10-2’lik bir seri yedik maalesef. Koç Ataman, önlem almak için Pleiss yerine Dunston’ı sahaya sürdü ama bu da çare olamadı ve bu sefer 7-2’lik bir seri daha yedik. 10 bin kişlik müthiş taraftar desteğiyle beklenen, özlenen agresif Efes’i görmeye başladık. Temsilcimiz her ne kadar boyalı alanı savunmada zorlansa da hücumda sürekli çembere giderek üretimi sürekli hale getirdi ve öne geçmeyi başardı. Ama Vezenkov’un son saniye basketiyle Olympiakos çeyreği 23-25 önde kapattı. İkinci çeyrekte Olympiakos yine boyalı alanımıza atak ederek skor üretimine devam ederken Efes ise Beaubois ile Larkin’in üst üste sayılarıyla skoru yeniden lehine çevirdi. İlk yarının son bölümünde 2 sayı öndeyken Micic’in yaptığı top kaybını McKissic potamıza smaçla cezalandırdı ve soyunma odasına 44-44 beraberlikle gidildi.

2. yarıya temsilcimiz güzel bir giriş yaptı, yüksek enerji ile 12-5’lik bir seri yakaladık ve farkı da 7 sayıya çıkarmayı başardık. Singleton’ın etkisiz olduğu günde kenardan gelen Moerman 4 numaradan istediğimiz katkıyı almamızı sağladı. Olympiakos’un savunmada yaptığı adam değişmeleri akıllıca cezalandıran ve Larkin’i de devreye sokan Efes farkı yeniden 7 sayıya çıkardı. Fakat yine farkı koruyamadık. Üst üste dış şutlardan faydalanamayınca Olympiakos’un hızlı hücumlarında da geri koşamadık ve maça 63-63 ile denge gelmesini engelleyemedik. Son çeyreğe 68-66 önde girdik. Yine iyi bir başlangıç yaptık 6-0 ile koç Bartzokas’a molayı aldırdık. Ancak bunun bir faydasını göremediler. Akıcı Efes hücumları yakalanan yüksek ritmli pas trafiği ile Micic liderliğinde skora dönüşmeye devam etti ve seriyi 11-0’a taşıdık. Seyircinin tam anlamıyla takımı itmesi, müthiş desteği sayesinde vidaları giderek sıkan Efes, farkı 15 sayıya kadar çıkardı ve 20-3’lük son çeyrek skoru eşliğinde karşılaşmadan 88-69 gibi net bir sonuçla galip ayrılmayı başardı.

Evet temsilcimiz boyalı alan savunmasında özellikle Fall’u durdurmakta çok zorlandı, Pleiss, Dunston, Petrusev üçlüsü zorlandı bu alanda. Ama hücumda Micic, Larkin, Beaubois üçlüsünün aynı anda devreye girmeleriyle beraber aradığımız, istediğimiz şampiyon Efes ruhunu sahada gördük. Ayrıca son çeyrekte savunmada da işleri toparlamamız ve ilk 3 çeyreğin acısını çıkararak sadece 3 sayıya izin vermemiz de çok önemliydi. Son yıllarda olduğu gibi taraftarın Efes’e nasıl güç verdiğini, koç Ataman’ın maç öncesi açıklamalarında onlara neden 6. adam dediğini de bir kez daha görmüş olduk. Alba ve Zalgiris gibi vasat rakipleri yenmenin dışında Olympiakos gibi formda ve üst sıraları kovalayan bir takımı böyle farklı yenmek, özellikle son çeyrekte aciz bırakıp sadece 3 sayıda tutmak çok önemliydi. Artık bu çıkışı iyi değerlendirip, bu maçtaki ruhu uutmayıp kalan maçlarda seriyi devam ettirmek Efes’in ana hedefi olmalı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …