Güncel Haberler

Ergin Ataman’dan Yeni Sezona Dair İlk Değerlendirmeler

Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes‘in başında hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu yaşayan tecrübeli koç Ergin Ataman, yeni sezona dair ilk değerlendirmelerini yaptı.

Basketfaul’e konuşan Anadolu Efes‘in başarılı koçunun röportajından satır başları şu şekildeydi:

  • Sezon erken bittiği için uzun bir tatil oldu. Başarılı olan kadromuzu koruduk, fazla değişiklik olmadığı için rahat bir yaz geçirdim. 23 Ağustos’ta iş başı yapacağız.
  • Sertaç’ın yerine üç yabancı adaydan birini alacağız. Bu oyuncuların NBA beklentileri nedeniyle transferimiz üç hafta sonra netleşecek. Bu üç yabancının da ilk tercihleri NBA ama ikinci tercihleri Anadolu Efes.
  • Yerli uzun baktık ama boşta oyuncu yoktu, yeni bir Sertaç yaratmak düşüncesiyle Egemen Güven’i almak isteyebilirdik ancak Bursaspor’la anlaşmıştı. Sözleşme imzalamış oyuncuyu para verip çıkartmaya çalışmak aklımızdan geçmedi çünkü doğru olmazdı. Bu sezon BSL’yi yabancı uzun ağırlıklı oynayacağız.
  • Son sezonu çok iyi geçirip şampiyonluklar kazanmamızın kimseden doyum hissi yarattığını düşünmüyorum. Anadolu Efes geçmişte ligde üst üste şampiyonluklar kazanmıştı, şimdi bunu hem ligde, hem Euroleague’de yapmaya çalışacağız.
  • Kadromuzu değiştirmediğimiz gibi basketbolumuzu da değiştirmeyeceğiz. Elbette daha iyi savunma ve hücumda alan paylaşımını daha doğru yapmak, top paylaşımını geliştirmek istiyoruz. Bunları gerçekleştirirsek rakiplerimizin işini daha da zorlaştırırız. Basit ama etkili basketbolumuzu değiştirmek için bir neden görmüyorum.
  • Sertaç’ın ayrılması elbette yerli rotasyonumuzu etkiledi, BSL’de çok zorlanabiliriz, Yiğitcan’ı daha yoğun işin içine sokmaya çalışacağız. Geçen sezon Larkin’i sakatlığı nedeniyle yeterince kullanamamıştık. Sağlıklı bir Larkin hem BSL’de, hem Eureoleague’de gücümüzü artırır.
  • Shane Larkin’in sakatlığı tam olarak geçmedi. Milli Takım kampına sakat gitmişti, iki antrenmana çıktı ve yeniden sakatlandı. Doktorlar 6 hafta istirahat verdiler. Larkin’in NBA çıkışı var ama gideceğini düşünmüyorum.
  • Bursaspor’dan dönen Ömercan İlyasoğlu’nu isteyenler oldu. Biz onu oynatmak için zorlayacağız. Oynatamadığımızı düşünürsek o zaman durumunu yeniden değerlendiririz. iddaa oynamak için bu tüyoları yazımızdan almanız gerekiyor. Ayrıca kazandıran Discount Casino herkese kayıp bonusu veriyor. Hemen siteye giriş yap, kazanmanın ayrıcalığını yaşa.
  • Türkiye’de Orhun Ene’den sonra o kalibrede oyun kurucu çıkmadı ama çok iyi yerli forvetlerin ve uzunların olduğu da bir gerçek.
  • Euroleague’de güç dengesi değişmedi. Geçen sezonun ilk 8’i play-off’lar için yine aday. Bu takımları iyi kadro kuran Olympiacos zorlayabilir

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …