Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Brizuela ile İlgileniyor (Analiz)

Gelecek sezon için guard rotasyonunu güçlendirmek isteyen Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan İspanya Liga Endesa ekiplerinden TD Systems Baskonia‘nın listesinde yer alan isimlerden biri belli oldu.

İspanyol medyasında yer alan bir çok habere göre Baskonia’nın gündeminde Unicaja Malaga‘nın milli guardı Dario Brizuela var. Genç guardın kulübü ile 2023 yazına kadar kontratı bulunsa da bütçeyi küçültmek isteyen Malaga’nın Baskonia ile masaya oturmaya sıcak bakacağı belirtiliyor.

1.87 metre boyunda olan 26 yaşındaki İspanyol guard, geçen sezon Endesa’da 34 maçta ortalama 23.7 dakika süre alırken, 13.9 sayı, %35.6 3sayı, 1.6 ribaund, 3.1 asist, 11.6 verimlilik puanı ve EuroCup’da ise 14 maçta ortalama 22.3 dakika süre alırken 12.9 sayı, %34.4 3sayı, 2.0 ribaund, 3.2 asist, 11.9 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verdiler.

Estudiantes altyapısında basketbola başlayan Brizuela, burada A takım seviyesinde tam 7.5 sezon geçirdikten sonra Aralık 2019’da Malaga’ya transfer olmuştu, o günden bu yana da Malaga formasını terletiyor.

EDİTÖR YORUMU:

Brizuela, son dönemde İspanyol basketbolunun yetiştirdiği önemli skorer guradlardan biri. Her iki guard pozisyonununda oynayabiliyor olsa da asıl başarılı olduğu nokta bitiricilik. Burada da öne çıkan ilk özelliği dış şutlar kuşkusuz, zıplayarak kullandığı düzgün bir mekaniğe sahip. Hem dribbling üstü atışlarda hem de ceza atışları artı perdelerden çıkarak bulduğu yakala at pozisyonlarında iyi bir yüzdesi var kullandığı top sayısına göre. Ayrıca potaya gitmeyi seven bir guard, orta mesafeden de floaterlar ve göz yaşı damlalaları ile skor katkısı verebiliyor ki. İlk adımı çok çabuk değil ama genel anlamda süratli bir oyuncu olduğu için potaya gidişlerde rakipleri onu durdurmakta zorlanıyor, potaya kıvırılıyor ve iki eliyle de sorunsuz bitirebiliyor pozisyonları. Diğer taraftan göründünden daha atlet bir oyuncu, potaya gidişlerde bu avantajını da kullanıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Öncelikle savunma tarafında henüz ortalama seviyede, Euroleague’de oynayacaksa daha sert daha dirençli bir performans ortaya koymalı. Pozisyon bilgisi çok iyi değil, konsantrasyonunu da kaybedebiliyor. Ayrıca ne tam bir oyun kurucu ne de tam bir 2 numara, fiziksel özellikleri onun 2 numarada savunma sorun yaşamasına neden olabiliyor. Kalın guardlar onu alçak postta rahatlıkla yenebiliyor. 1 numara için de saha görüşü ve pasör özellikleri üst seviyede değil, daha çok skoru düşünüyor ki burada bile çabuk ve atlet guardları durdurmakta zorlanabiliyor.

Özetle hücumda yüksek bir potansiyele sahip olan bir guard. Ama fiziksel anlamda Euroleague sahnesinde biraz zorlanabileceği de bir gerçek. Ayrıca savunma tarafındaki soru işaretleri de var. Ama koç Ivanovic’in sisteminde bu tarz guardların yüksek tempoda hem tam sahada hem de geçiş hücumlarında çok faydalı olduğunu biliyoruz. Onu da Vildoza gibi kullanacaklardır ki hücumda kenardan gelerek takıma enerji katacağını düşünüyorum. Savunma konusunda kendisini çabuk geliştirebilirse Euroleague sahnesinde kalıcı olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …