Güncel Haberler

Anadolu Efes, CSKA’yı Ezdi Geçti!

Turkish Airlines Euroleague 28. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği güçlü rakibi CSKA Moskova‘yı 100-70’lik skorla ezdi geçti ama ilk maçı 100-65 kaybettiği için ikili averajı alamamış oldu.

Bu sonuçla Anadolu Efes serisini 6 maça çıkardı ve 17-10’luk derecesiyle 3. sıraya yükseldi. CSKA ise 18-9’luk derecesiyle 2. sıradaki yerini korudu.

1.çeyrek: 31-13
2.çeyrek: 24-15
3.çeyrek: 20-17
4.çeyrek: 25-25

Lacivert beyazlılarda Vasilije Micic 21 sayı, 2-7 3sayı, 6 ribaund, 8 asist, 3 top çalma ile yıldızlaşırken, Sertaç Şanlı 14 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 2 blok, Chris Singleton 12 sayı, 2 top çalma, Shane Larkin, Rodrigue Beaubois, Krunoslav Simon üçlüsü ise 11’er sayıyla galibiyetin diğer mimarları oldular.

CSKA cephesinde ise Tornike Shengelia 14 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile etkili olurken, Johannes Voigtmann ise 10 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça adeta alev almış bir şekilde başladı. İkili oyunları şiir gibi organize eden ardından da gerek kısa devrilemelerden gelen paslarla gerekse direkt potaya rahat yapılan ataklarla skor üretmekte hiç zorlanmadık. İşin savunma tarafında da aynı agresiflik ve yüksek enerjiyle CSKA’nın alçak posttaki etkinliğine izin vermediğimiz gibi Hilliard’ı da devreye sokmayarak onları çaresiz bıraktık. İkili sıkıştırmalar sonrası pas açılarını doğru rotasyonlarla kapatınca CSKA’yı basits top kayıplarına zorladık ve savunma odaklı sayılar da izledik. Herşey bu kadar yoluda giderken uzunlardan da üçlük katkısı almaya başlayınca Efes farkı giderek açtı, daha ilk çeyrekten 31-13’lük skora ulaştı. İkinci çeyrekte de yüksek enerji ile oynayan lacivert beyazlılar potaya yapılan topsuz katları doğru paslarla buluşturunca asistler üzerinde skoru bulmaya devam ettiler. CSKA ise reaksiyon göstermekte zorlandı. Zaten pas trafiğini kuramayan CSKA’da takımın çok şey beklediği James, Hilliard, Clyburn gibi isimler bu zor anlarda sorumluk almaktan kaçınca birebirlerden de üretemediler. Efes’in bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi her oyuncu tarafından sahada görülebiliyordu. Savunmada her topa el gösteren, her ribaund için savaşan Efes, bunun da meyvesini alarak farkı açmaya devam etti. Hücumda herkesin eline top değmesi, paylaşımın en üst düzeyde olması, makine düzeninde işleyen setler ile birlike Efesli oyuncular sahada keyif alıyor, bizlere de ekran başında keyif veriyorlar ve soyunma odasına da 55-28 gibi net bir skorla önde girdiler zaten.

İkinci yarı biraz düşük tempoda başladı. İlk yarıda açılan farkın rehaveti ile vidaları gevşeten temsilcimiz, hücumda da ilk yarıya nazaran pasif kaldı. Micic’in organize ettiği hücumlarda yine Sertaç’ı iyi kullanmaya başlayan Efes, bu suskun dönemi çabuk atlattı ve üretime yeniden devam etti. CSKA ise Lundberg’den gelen sayılarla ayakta kalmaya çalıştı. CSKA, ikili oyunlarda guardlarımızı savunmabilmek için uzunlarını tepeye kadar gönderiyordu ve bu esnada biz de uzunlarımıza topu çabuk indirince kısa devrilmelerin üstünden esktra pas şansları da çıkıyordu ki bu paslar CSKA savunmasının dengesini tamamen bozuyordu. Micic’in James’i topsuz pozisyonlarda çok iyi takip etmesi, pas açılarını kapatması ile onu da oyuna sokmadık ve son çeyreğe 75-45 ile, 30 sayı farkla önde girdik. Final çeyreğinde artık hedef ilk maçtaki 35 sayılık farkın üstüne çıkıp ikili averajı ele geçirmekti. Ancak CSKA bu çeyreğe reaksiyon göstererek başladı, 8-0’lık seri yakaladılar. Koç Ataman’ın moladaki uyarısı ve ikili averajı hatırlatması ile tekrar toparlanan Efes fark sanki 30 sayı değilmiş gibi istekli, agresif oynamaya devam ettiler. Son bölümde yapılan baskılı savunma gerçekten ayakta alkışlanacak cinstendi. Simon ve Larkin’in yüzdeli şutları ile farkı istediğimiz gibi 35 sayının üstüne çıkardık ama sonuna kadar koruyamadık maalesef.

Efes bir kez daha müthiş bir oyunla, tam 6 oyuncudan çift haneli skor katkısı alarak harika bir galibiyete imza attı. Hücumda topun paylaşımı, savunmadaki istekli ve agresif oyun, kenardan gelen isimlerin enerjileri ile mücadeleyi hep yukarıda tutmaları çok değerliydi Efes adına. Üst üste 6. galibiyetine ulaşan temsilcimiz kalan haftalar öncesi gösterdiği bu takdire şayan performansla da play-off yarışında tüm rakiplerine net bir mesaj daha vermiş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …