Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi’nde Ocak Ayının En İyi Beşinde 2 Temsilcimiz Var!

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezon maçları tamamlandı ve Ocak ayında performanslarıyla göz dolduran isimlerden oluşan Ayın En İyi Beşi de belli oldu.

Bu elit listede iki temsilcimiz Pınar Karşıyaka‘dan Raymar Morgan ve Tofaş‘dan Tomislav Zubcic de yer aldılar.

O.J. PETERSON – Bakken Bears (Verimlilik puanı: 30)

Danimarka temsilcisi belki normal sezon gruplarından çıkamadı ama Ocak ayındaki maçlara halen umutlarını taşımış olmaları bile onlar adına önemli bir başarıydı ve bu süreçte takımı sürükleyen isim de kuşkusuz Q.J. Peterson olmuştu.

Skorer guard bu ay içinde oynadığı iki maçta da kişisel performansı ile bir çok Avrupa takımının dikkatini çekmeyi başardı. 5 Ocak’ta temsilcimiz Galatasaray karşısında 35 sayıyla sahanın en etkili ismi olurken takımını galibiyete taşıdı. İki hafta sonra ise bu kez Tenerife karşısında 18 sayı, 8 asist ile yıldızlaştı ve takımını tekrar galibiyete taşımayı başardı.

KEITH LANGFORD – AEK (Verimlilik puanı: 23)

Tecrübeli skorer 37 yaşına gelmiş olmasına rağmen halen bu seviyede durdurulamaz bie silah olduğunu herkese tekrar hatırlattı ve takımın en zorlandığı anlardan çıkmasını sağladı, soğuk kanlılığı ve doğuştan skorer yetenekleri ile özel işlere imza attı.

Langford takımının 20 Ocak’ta Minsk karşısında aldığı 95-90’lık galibiyette 5-6 3sayı isabetiyle tam 32 sayı üretti ve takımının bu galibiyetle gruptan çıkıp adını play-off’a yazdırmasında da önemli rol oynadı.

Birleşik Amerikalı guard nırmal sezonu 21.5 sayı ortalamasıyla, yani ligin en skorer oyuncusu olarak tamamladı.

BONZIE COLSON – Strasbourg (Verimlilik puanı:27)

Geçen sezon Daçka forması ile izlediğimiz ve bu sezon büyük umutlarla Fransız ekibine transfer olan Bonzie Colson beklentileri net olarak karşıladı şuana kadar ve takımının en önemli parçalarından biri olmayı başardı.

25 yaşındakli forvet 13 Ocak’ta takımının Riga’yı 2 uzatma sonunda 101-94’lük skorla yendiği maçta 31 sayı, 8 ribaund ile nefis bir performans sergilemişti. Sonrasında ise 26 Ocak’ta Rytas karşısında 23 sayı, 6 ribaund ile yine etkili bir performans ortaya koymuştı.

Colson yakaladığı 20.2 sayı ortalaması ile normal sezonun ligin en skorer 3. ismi olarak tamamladı.

RAYMAR MORGAN – Pınar Karşıyaka (Verimlilik puanı: 25)

Tecrübeli uzun temsilcimiz Kaf-Kaf’ın Ocak ayında elde ettiği iki galibiyette de kilit rol oynayan isimdi.

32 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun 5 Ocak’taki Fortitudo maçında 22 sayıyla etkili olurken 30 verimlilik puanı çıkarmıştı. Sonrasında 27 Ocak’taki Bilbao maçında ise 19 dakika sahada kalmasına rağmen 20 sayıyla galibiyetin başmimarı olmuş, bu galibiyetle de temsilcimiz gruptan çıkmayı garantilemişti.

Morgan bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 20 dakikadan daha kısa bir süre sahada kalarak 20 veya daha fazla sayı üreten 3 oyuncudan biri.

TOMISLAV ZUBCIC – Tofaş (Verimlilik puanı: 20)

Bu sezon hiç bir resmi maça çıkmamış olmasına rağmen Ocak ayında gelip bu kadar etkili bir performans sergilemek, bu kadar çabuk adapte olabilmek bile gerçeken büyük bir başarıydı Zubcic adına.

Hırvat forvet Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında Tofaş’ın Keravnos karşısında elde ettiği galibiyette çok önemli bir oynamış, 17 sayı, 10 ribaund ile double-double performansına imza atmıştı.

Takımın sonrasında Dijon ve Nymburk karşısında aldığı 2 galibiyette de önemli pay sahibi olan 31 yaşındaki Zubcic’in maalesef sağl elinde bir kırık yaşadı ve ameliyat oldu, top 16 bölümünün ikinci haftasında takıma katılması bekleniyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …