Güncel Haberler

Tofaş’ın Yer Aldığı Şampiyonlar Ligi B Grubu İncelemesi

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2020-21 sezonu pandemi nedeniyle yeniden oluşturulmuş grup yapısıyla 20 Ekim Çarşamba günü başlıyor.

Ben de sizler için temsilcilerimizin yer alacağı grupları analiz etmeye devam ediyorum. Bu yazımda Tofaş‘ın yer aldığı B grubunu mercek altın alacağım. Keyifli okumalar.

Temsilcimizin nispeten kolay bir grubu olduğunu söyleyebiliriz. Grupta favori olan takımların net olduğunu söylemek yanlış olmaz. Sırasıyla favori takımdan başlayarak incelememize başlayalım.

Grubun favorisi kuşkusuz 2019-20 sezonunu Atina’da oynanan Final 8’de 3. sırada tamamlayan ve çeyrek finalde de bir diğer temsilcimiz Türk Telekom’u eleyen Fransız ekibi Dijon. Sulaimon ve Solomon gibi önemli silahları kaybetmiş olmalarına rağmen küçük boylu dev yürekli guard David Holston liderliğinde bu sezon da çok can yakacaklarını gösterdiler. Tecrübeli guard her maçta önemli skor katkıları veremiyor elbette ama takımını bir maestro gibi yönetiyor. Onun liderliğinde Julien, Simon, Chassang ve Johnson gibi rol oyuncularını en verimli şekilde kullanıyorlar. Takımın bir diğer önemli ismi ise Belçikalı forvet Hans Vanwijn. Sezona çok iyi bir giriş yaptı ve takımın en önemli skor opsiyonlarından biri olacağını herkese gösterdi. Modern 4 numaraların tüm özelliklerine sahip ve gelişimini hızlandırarak sürürüyor. Koç Legname’nin bu sezon en güvendiği isimlerin başında geliyor.

Grupta temsilcimizi ilk 2 sıra yarışında zorlayacak diğer ekip ise Çeyka temsilcisi ERA Nymburk olacak. 2019-20 sezonunun en iyi koçu seçilen İsrailli koç Amiel liderliğinde bu sezon da çok can yakacaklarını düşünüyorum. Takımın direksiyonunda çaylak Jerrick Harding olacak. NBA yıldızı Lillard’ın da formasını giydiği Weber kolejinden mezun olan ve okul tarihinin en skorer ismi olan genç oyuncudan beklentiler çok yüksek, Çekya liginde de bunu karşıladı şuana kadar ama tabiki uluslararası seviyede henüz çok tecrübesiz. Genç uzun Hayden Dalton, tecrübeli uzun Petr Benda, Martin Kriz, Bandırma’dan hatırlayacağınız skorer forvet Omar Prewitt, Torun’dan gelen genç uzun Stephen Zimmerman takımdaki önemli rol oyuncuları. Takımın lideri ise geçen sezon olduğu gibi, Dünya Kupası’nda Çekya formasıyla ortaya koyduğu performansla da gösterdiği gibi Vojtech Hruban olacak. Tecrübeli forvet oyunun her alanına değen enerjisi, sade ve haddini bilen oyun tarzıyla bu sezon da takımın en önemli silahlarından biri olacak.

Grubun zayıf halkası ise Kıbrıs temsilcisi Keravnos olacak. Koç Livadiotis liderliğindeki ekip bu sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi sahnesinde boy gösterecek. Ancak bunun altında kalkabilecek seviyede, bu gruptaki diğer 3 takıma sorun yaratabilecek seviyede bir kadroları olmadığı gerçek. Tecrübeli oyun kurucu Brandon Rozzell en güvendikleri skor opsiyonu konumunda ki elemelerde de Iraklis ve Groningen karşısında 21 sayı ortalaması ile mücadele etmişti. Geçen sezon ülkemizde Manisa forması ile izlediğimiz Avustralyalı uzun Jessie Hunt‘da pota altında öne çıkan isim konumunda. Eleme maçlarında 12 ribaund ortalaması yakalayarak takımın en önemli kozlarından biri olacağını gösterdi ki dış şut tehditi olduğunu da unutmayalım. Ancak genç uzunun Şampiyonlar Ligi seviyesinde tecrübe sorunu yaşayacağı bir gerçek.

Temsilcimiz adına ilk 2 yarışında zorlu rakipler olacağı bir gerçek ki Tofaş eski gücünde değil ve sezona da çok iyi başlayamadılar, henüz adaptasyon sürecinin başındalar. Bu nedenle de hem Dijon hem Nymburk’un canımızı çok sıkacağı bir gerçek. Bunlar işin eksi yönleri, artılara bakacak olursak Kilpatrick, Christon, Purcell gibi çok önemli 3 silaha, Berk, Berkan, Muhsin gibi kaliteli yerlilere sahip olan Tofaş adaptasyon süreci tamamlanınca özel bir takım olacak. Burada hedef Çekya temsilcisini geçerek ikinci sırada yer almak olmalı diye düşünüyorum. Maçların pandemi önlemleri nedeniyle iki haftada bir oynanacak olması temsilcimizin adaptasyon süreci açısından avantaj sağlayacaktır ve bu da Nymburk’un bir adım önüne geçip 2. sırada bitirmemiz adına yardımcı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …