Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (2.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2. hafta Cumartesi günü oynanan erteleme maçıyla tamamlandı.

Bir çok derbiye sahne olan haftada Türk derbisinde ise Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Anadolu Efes‘i 71-80’lik skorla geçerek haftayı galibiyetle kapatan ekiplerden biri oldu.

İlk hafta olduğu gibi gelin birlikte bu haftanın panoramasına bakalım ve ödülleri sahiplerine iletelim.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Valencia, koç Ponsornau yönetiminde bu sezon iskelet kadrolarını korurken önemli takviyeler de yaptılar ve play-off yarışında iddialı olacaklarını da bu hafta oynadıkları kaliteli basketbolla, Real Madrid gibi güçlü bir takımı deplasmanda tam 16 sayı farkla geçerek gösterdiler. Dubljevic ile Tobey’i pota altında çok verimli kullanmalarının yanı sıra Kalinic, San Emeterio ve Labeyrie gibi x-faktörlerin de tamamını devreye sokmayı bildiler. Real gibi tempolu bir takımı 77 sayıda tutmaları da çok değerliydi. Özetle bu hafta deplasmanda komple bir oyun sergileyerek Real’i farklı devirmeleri ile haftanın takımı ödülünü en çok hakeden ekip oldular.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Kızıl Yıldız‘ın keskin şutörü Jordan Loyd, bu hafta sergilediği performansla adeta yağmur olup üçlükleri ile Baskonia’nın üstüne yağdı, en kritik yerlerde gönderdiği şutlarla Baskonia’nın direncini darma dağın etti. Koç Obradovic’in gelişiyle daha tempolu oynamaya başlayan Sırp ekibinde bu durumda en iyi faydalanan isim oldu kuşkusuz. 27 yaşında olan Birleşik Amerikalı guard, 25 dakika sahada kalırken 5-8 3sayı isabetiyle 30 sayı üretirken, istatistiklerine 6 ribaund, 2 asist, 2 top çalma da ekledi ve tam 34 verimlilik puanına ulaşarak takımını Baskonia gibi dirençli bir takıma karşı galibiyete taşıyan ana isim oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Jordan Loyd (Kızıl Yıldız): 30 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 34 verimlilik
Krunoslav Simon (Anadolu Efes): 24 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 34 verimlilik
Jonas Jerebko (Khimki): 23 sayı,12 ribaund, 3 asist, 34 verimlilik
Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 20 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, 28 verimlilik
Mike James (CSKA Moskova): 25 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …