Güncel Haberler

Vatutin: “Toko’nun Gürcistan Milli Takımına Ne Kadar Önem Verdiğini Biliyoruz ve Destekliyoruz.”

CSKA Moskova‘nın başkanı Andrey Vatutin, Gürcü yıldız Toko Shengelia‘nın milli takımda oynaması ile ilgili gündeme gelen konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Shengelia’nın CSKA’ya transferi konusunda Gürcistan devlet başkanı Zurabishvili sert açıklamalarda bulunmuş, bu hamlenin kabul edilemez olduğunu söylemişti. CSKA başkanı Vatutin de bu konuda açıklamalarda bulundu ve transferdeki ilk görüşmelerden itibaren yıldız forvetin milli takımda oynamak konusundaki hassasiyetini dile getirdiğini belirtti. Ayrıca Shengelia’nın milli takımda oynaması konusunda kendileri açısından bir engel olmadığını da net olarak belirtti Vatutin.

Vatutin’in sports.ru’ya yaptığı açıklamalar şöyleydi:

Tornike’nin kulübümüze transfer olmasının Gürcistan’da büyük tepkiler aldığını duydum. Ancak biz hamlelerimizi yaparken politikadan mümkün olduğu kadar uzak kalarak işimizi profesyonelce halletmek istiyoruz. Biz basketbol oynamak istiyoruz. Taraftarlarımızla beraber olmaktan ve kazanmaktan mutluluk duyuyoruz. Hepsi bu kadar.

Görüşmelerin ilk gününden itibaren Toko için Milli Takımda oynama izni almanın çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Biz de bunun gerçekleşmesini sağladık. Gürcistan’a çok büyük saygı duyuyorum. Ortada çok büyük bir tarih var. Daha önce Giorgi Tsintsadze ve Manuchar Markoishvili gibi Gürcü oyuncularla da sözleşme imzalamıştık. Bu yüzden Toko’nun tüm yurttaşlarını maçlarımıza onu desteklemeleri için bekliyoruz.

sports.ru

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Zaferi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 4. maçında Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Maccabi Tel Aviv‘i 88-95’lik skorla geçmeyi başardı …