Güncel Haberler

Beşiktaş İlk Transferini Çaylak Bir Uzunla Yapıyor

Yeni sezona mütevazi bir bütçeyle başlayacak olan ve ülkemizi FIBA Europe Cup’da temsil etmesi beklenen Beşiktaş Sompo Sigorta ilk transferini çaylak bir uzunla yapacak.

Siyah beyazlılar Bjkbasket.org’nin haberine göre NCAA’de CBU (California Baptist Lancers) Koleji‘nde forma giyen De’Jon Davis ile anlaşmaya vardılar. Yakın zamanda resmi açıklama gelebilir. Böylelikle Birleşik Amerikalı uzun profesyonel kariyerine ülkemizde başlamış olacak.

2.01 metre boyunda olan 22 yaşındaki genç uzun, bu sezon 31 maçta ortalama 26.7 dakika süre alırken 11.6 sayı, 9.6 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Davis’in WAC Konferansı’nda en iyi savunma takımına seçildiğini ve iki sezon üst üste ribaund kralı olduğunu da belirtelim.

Hem 4 hem de 5 numarada forma giyebilen Davis, modern basketboldaki undersized uzunların temsilcilerinden biri. Çabuk ayakları, güçlü fiziği ve atletizmi ile savunmada hem alçak postta sağlam duran hem de kısaların da karşısında yenilmeyen, adam değişmelerde takımının problem yaşmasını engelleyen bir uzun. Ribaundlar konusunda her iki pota altında da enerjisi pozisyon bilgisi ve savaşçı kimliği ile takımına önemli katkı veriyor. Hücumda en önemli özellikleri ikili oyunlardaki yüzdeli bitirişleri ve açık alandaki mobilitesi olarak öne çıkıyor. Ayrıca alçak postta her iki eli ile de bitirebiliyor birebirleri. Diğer taraftan şut tehditi de yok değil, orta mesafeden tehditi olduğu gibi serbest atışlarda da sorun yaşamayan bir uzun, hatta yay gerisinde de skor katkısı verebiliyor zaman zaman. Özetle işin savunma tarafında ve elbette ribaundlarda potansiyelli bir isim Davis. Ancak ilk etapta hücum anlamında ondan üst düzeyde bir katkı beklemek haksızlık olur çünkü zaten bir çaylak ve tecrübesiz. Ancak tabiki takımlarımızın daralan basketbol ekonomisinde artık bu tarz potansiyelli genç yabancılara ve tabiki yerli isimlere yönelmesi doğal artı gerekli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …