Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (18.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi 18.haftasını geride bıraktık. Hem play-off yarışında hem de düşme hattında nefes kesen maçların oynanadığı, taşların yerinden oynadığı bu basketbol dolu haftayı her zamanki gibi mercek altına alırken birlikte ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçtiğimiz sadece ligimizin değil Euroleague’in de lideri olan Anadolu Efes’i deplasmanda devirip alkışları toplayan ve haftanın takımı olan Beşiktaş Sompo Sigorta. Bu galibiyetin mimarı olan ve aynı zamanda haftanın MVP’si ödülünün sahibi Shaq McKissic’i kaybetmesine rağmen bu hafta da derbide ezeli rakibi Galatasaray Doğa Sigorta’yı devirdi. Theodore, McAdoo, McKissic gibi önemli isimleri kaybetmesine rağmen azalırken adeta çoğalan, koç Bıyıktay2ın gelişiyle yerli oyunculardan müthiş bir katkı alan Kara Kartal bir kez daha alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, konuk ettiği Bahçeşehir Koleji’ni 2 uzatma sonunda geçebilmişti. Sezonun en keyifli maçları arasında yer alan bu karşılaşmada Ev sahibinin galibiyetinde baş rolü oynayan isim Birleşik Amerikalı forvet Peyton Aldridge oldu. 2.04 boyunda olan 24 yaşındaki forvet, 44 dakika sahada kalırken 15 sayı, 5-10 isabet, 11 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, 2 blok ile komple bir performans sergiledi ve 29 verimlilik puanına ulaşarak haftanın en değerli oyuncusu ödülünü hakederek kazandı. Dış şut tehditi, ribaundlardaki etkinliği ve savaşçı kimliği artı kaliteli karakteri ile EuroCup ve Şampiyonlar Ligi temsilcimizde rahatlıkla süre alabilecek bir isim olduğunu tekrar hatırlatmış oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Peyton Aldridge (Meksa Yatırım Afyon Belediyespor): 29 verimlilik puanı
Derrick Williams (Fenerbahçe Beko): 29 verimlilik puanı
Dorukhan Engindeniz (OGM Ormanspor): 24 verimlilik puanı
Tibor Pleiss (Anadolu Efes): 23 verimlilik puanı
Oğuz Savaş (Beşiktaş SS): 23 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Dorukhan Engindeniz 24 verimlilik puanı
Oğuz Savaş 23 verimlilik puanı
Cevher Özer 22 verimlilik puanı
Muhsin Yaşar 19 verimlilik puanı
Barış Ermiş 18 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …