Güncel Haberler

Gaziantep Deplasmanda Bahçeşehir’i Harris’in 39 Sayısına Rağmen Geçmeyi Bildi!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 24. haftasında Gaziantep Basketbol, deplasmanda Bahçeşehir Koleji‘ni 92-86’lık skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iki ekip de sert savunma yaparak başladı. Harris’le boyalı alandan sayılar üreten Bahçeşehir Koleji karşısında Jekiri ile pota altından, Vasiliauskas’la da dış atışlardan basketler bulan Gaziantep Basketbol, ilk çeyreği 22-15 önde tamamladı. İkinci çeyreğe etkili başlayan Gaziantep Basketbol, hücumlardan boş dönen Bahçeşehir Koleji karşısında Jelovac’ın arka arkaya kaydettiği üç sayılık basketlerle 18. dakikada farkı 16 sayıya çıkardı: 27-43. Harris’in sayılarıyla ev sahibi farkı azaltsa da Gaziantep temsilcisi soyunma odasına 48-36 önde gitti.

kinci yarıya 6-0’lık seriyle başlayan Gaziantep Basketbol, Vasiliauskas’ın etkili oyunuyla 23. dakikayı 58-38 üstün geçti. Can Uğur Öğüt’ün üç sayılık basketleriyle üstünlüğünü sürdüren Gaziantep temsilcisi, final periyoduna 72-56 galip durumda girdi. Son çeyreğe Harris’in sayılarıyla 8-0’lık seriyle başlayan Bahçeşehir Koleji, 32. dakikada farkı tek hanelere (64-72) indirdi. İki ekip de dış atışlardan karşılıklı sayılar üretirken, Gaziantep Basketbol 36. dakikayı 86-76 önde tamamladı. Son bölümleri çekişmeli geçen müsabakada Gaziantep Basketbol, sahadan 92-86 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Bahçeşehir Koleji son maçlarda savunmada yaşadığı sorunları aynen devam ettirdi ve play-off yarışında çok kritik olan bu maçta Gaziantep karşısında hiç varlık gösteremediler. Pota altında zaten Slaughter’ın yanlız kaldığını zaten biliyorduk ve Jekiri Gaziantep taraftaından çok iyi kullanıldı. Ancak misafir takımın asıl artıya geçtiği nokta kısaların üretimiydi. Vasiliauskas ve Can karşılarında neredeyse hiç savunma yokmuş gibi oynadılar. Evet Harris hücumda çok iyi iş çıkardı ev sahibi adına ama yanına bir ikinci opsiyon çıkaramadıkları için yeterli olmadı. Savunmada zaten ortalarda olmamalarına alışık olduğumuz Rautins ile Colom ile bu kez hücumda da beklentilerin altında kaldılar. Özetle bu görüntü ile Bahçeşehir hedeflediği play-off potasında olmayı haketmiyor ki zaten ilerleyen haftalarda alttan gelen Karşıyaka, Daçka ve Banvit onları potanın dışında bırakabilirler. Gaziantep ise Vasiliauskas ve Jekeri liderliğinde bir kez daha çok iyi bir maç çıkardı ve bu sezon başlattıkları peri masalına emin adımlarla güzel bir son yazma yolunda ilerliyorlar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Ev sahibi adına Manny Harris 39 sayı (5/9 3sayı), 3 ribaund, 3 asist ile harika bir performans sergilese de galibiyet için yeterli olamadı. Marcus Slaughter 13 sayı, 6 ribaund, 2 topçalma ve Andy Rautins 12 sayı (3/10 3sayı), 5 asist ile diğer ayakta kalmaya çalışan isimler oldular.

Gaziantep cephesinde ise Sarunas Vasiliauskas 18 sayı (4/6 3sayı), 2 ribaund, 7 asist ile yıldızlaşırken, Tonye Jekiri 13 sayı, 11 ribaund, 5 asist, 2 blok, Can Uğur Öğüt 15 sayı (4/8 3sayı), 3 ribaund, 7 asist ve kenardan gelen Stevan Jelovac 16 sayı (2/2 3sayı), 4 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …