NBA Doğu Konferansı yarı final serisi üçüncü maçında Cleveland Cavaliers konuk olduğu Indiana Pacers‘ı 104-126 gibi farklı bir skorla geçerek seriye tutundu.
İlk 2 maçı evinde kaybeden Cavs, deplasmanda elde ettiği bu galibiyetle seride durumu 2-1 yaptı ve geri adım atmadı. Serinin 4. maçı Pazartesi gecesi yine Indiana’da oynanacak.
Cleveland’da Donovan Mitchell 43 sayı ve 9 ribaundluk MVP performansı ile galibiyeti getirdi. Max Strus 20 sayı atarken Jarrett Allen 19 sayı, 12 ribaund ve 2 blok ile oynadı. Sakatlıktan dönen Evan Mobley ise 18 sayı ve 13 ribaund ile önemli bir katkıda bulundu.
Pacers’ta ise Bennedict Mathurin 23 sayı ile öne çıkarken, Pascal Siakam 18 sayı ve 4 ribaund, Myles Turner 15 sayı ve 3 blok, TJ McConnell 12 sayı ve 7 asist ile ona destek oldular. İlk 2 maçın yıldızı, All-Star guard Tyrese Haliburton ise yalnızca 4 sayı üreterek hayal kırıklığı yarattı.
Pacers’ta Bennedict Mathurin 23 sayı ile takımın en skoreri olurken, Pascal Siakam 18 sayı – 4 ribaund ile eşlik etti. Myles Turner 15 sayı – 3 blok, TJ McConnell 12 sayı – 7 asist ile oynadı. Indiana Pacers‘ın yıldız ismi Tyrese Haliburton ise yalnızca 4 sayı ile maçtan ayrıldı.
Cleveland’da Donovan Mitchell’ın 43 sayı – 9 ribaundu galibiyeti getirdi. Max Strus 20 sayı atarken Jarrett Allen 19 sayı – 12 ribaund – 2 blok ile oynadı. Sakatlıktan dönen Evan Mobley ise 18 sayı – 13 ribaund ile önemli bir katkıda bulundu.