Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 5. ve son maçında Panathinaikos konuk ettiği temsilcimiz Anadolu Efes’i Cedi’nin kariyer performansı eşliğinde 75-67’lik skorla yendi ve Final Four biletini kaptı.
Son 6 sezonda 5. kez Final Four görecek olan ve diğer temsilcimiz Fenerbahçe ile eşleşen koç Ergin Ataman, maçın ardından açıklamalarda bulundu:
Öncelikle Anadolu Efes takımını, oyuncularını ve koçlarını tebrik ediyorum. Seri boyunca bizi çok zorladılar, inanılmaz savunma yaptılar. Asla pes etmediler, bugün 23 sayı farkla öne geçtik ama sonuna kadar mücadele edip geri döndüler. Açıkçası bugün iyi oynamadık, çok fazla şut kaçırdık. Yine de Cedi inanılmaz oynadı, sezonun en iyi performansını sergiledi. Bu yüzden onu tebrik ederim. Ayrıca Grant, Larkin’i çok iyi savundu. Gabriel de savunmada inanılmazdı. Bu sayede kazandık, bir kez daha Final Four’da olacağız.
Oyuncularımızı tebrik ederim, taraftarımıza da çok teşekkür ederim. Taraftarımız hep arkamızda durdu. İkinci maçı kaybettik, iki gün sonra idman için 12, 13 bin kişi salonu doldurdu. Hayatımda ilk kez böyle bir şeye şahit oldum. Bize özgüven verdiler, bu sayede üçüncü maçı kazanıp saha avantajını aldık. İyi oynamadık ama kazandık. Taraftarımızın beş ay öncesinden Abu Dhabi’ye bilet aldığını biliyorum, Abu Dhabi’de görüşürüz.