Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği temsilcimiz Anadolu Efes karşısında 12 farktan geri dönerek 87-83’lük skorla kazanmayı bildi.
Karşılaşmanın ardından Yunan ekibinin koçu Ergin Ataman, Efes koçu Banchi hakkında sert açıklamalarda bulundu:
EuroLeague olarak sanırım FIBA’yı kopyalamaya başladık, ilginç. FIBA maçlarında basın toplantılarına hem koçlar, hem oyuncular katılıyor. Burada da aynısı olmaya başlamış. Neler oluyor, FIBA kurallarını mı kopyalamaya başladık? Yine de sorun yok. Maç çok ilginç başladı ve çok ilginç bitti. Ayrıca basın toplantısı da ilginç başladı. Açıkçası maç hakkında söylenecek çok şey yok, zaten her şeyi gördünüz. Daha fazla söyleyecek bir şeyim yok, EuroLeague’e daha fazla sponsorluk yapmak istemiyorum.
Yine de arkadaşım Banchi’ye şunu söylemek isterim. Yüzüme gülüp sonrasında arkamdan farklı şekilde davranan insanlardan nefret ederim. Luca, oyuncularına sorabilirsin. Efes‘te beş sene çalıştım, Git ve onlara şunu sor, bir gün bile deplasmana gelen takımların idmanlarını kamera kaydına alıp onlara izletmiş miyim? Maçtan önce OAKA yerine Olympiakos salonunda idman yaptınız. Bunun sebebi nedir? Git ve oyuncularına sor. Larkin’e sor, Bryant’a sor. Bir gün bile böyle bir şey yapmış mıyım? Eğer evet cevabı alırsan ertesi gün basketbol koçluğunu bırakırım. Git ve yarın yine Olympiakos salonunda takımına idman yaptır. Söyleyeceklerim bu kadar.