FIBA 2025 Eurobasket Elemeleri’nde mücadele eden A Erkek Milli Takımımız İtalya ile oynayacağı maç öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, “Kasım ayında Macaristan’la oynadığımız 2 maçı da kazanarak Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını zaten elde etmiştik. Şimdi 2 maç kaldı. Bunlardan ilki İtalya’yla, burada. İlk etapta geçen yıl İtalya’ya oradaki maçta 7 sayı ile kaybetmiştik. Tabi ki şimdi bu gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz, her ne kadar Avrupa Şampiyonası’yla ilgili bir etkisi olmayacak olsa da sonuçta prestij olarak grubu lider bitirmek istiyoruz. Onun için de tabi ki İtalya maçını hem kazanmak hem de 7 sayılık farkı kapatmak istiyoruz. Bu kendimize koyduğumuz bir hedef şu anda ondan sonra da İzlanda maçıyla da bu grup maçlarını tamamlayacağız. Ama tabi ki en baştan beri söylediğimiz en önemli konu Avrupa Şampiyonası’nda tam kadroyla çok güçlü bir kadromuz olacağını düşünüyorum ve orada mutlak surette madalya kovalayacak olan bir Türk Milli Takımı olacak. Bu bir haftalık süreçte de buradaki kadromuzla en iyisini yapıp öncelikle İtalya maçını kazanmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
A Erkek Milli Takım Kaptanı Cedi Osman, “Tabi ki önemli bir maç bizim için her ne kadar gruptan çıkmayı, Avrupa Şampiyonasını garantilemiş olsak da sonuçta İtalya’ya karşı oynamamak her zaman bizim için önemlidir. O yüzden zorlu bir karşılaşma olacak. Ama burada tekrardan takım olarak taraftarlarımız önünde çok büyük performans sergileyerek galip gelmek istiyoruz.” dedi.