Güncel Haberler

RESMİ: Trento’nun Yeni Uzunu Mawugbe Oldu

BKT EuroCup ekibi Dolomiti Energia Trento, Selom Mawugbe ile bir yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Mawugbe (2.08 metre, 25 yaşında) son olarak Manresa forması giydi ve geçen sezon 13 İspanya Ligi maçında 1.9 sayı ve 2.1 ribaund ortalamaları yakaladı.

2023-24 sezonuna Fransa’da Le Mans formasıyla başlayan Mawugbe, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı sekiz maçta 4.6 sayı, 5.6 ribaund ve 2.0 blok, Fransa Ligi’nde ise 21 maçta 4.5 sayı, 4.6 ribaund, 1.1 asist ve 1.1 blok ortalamalarıyla oynadı.

Mawugbe, kariyerinde ilk kez önümüzdeki sezon BKT EuroCup’ta boy gösterecek. Profesyonel kariyerine G League’de Santa Cruz Warriors ile başlayan Mawugbe, 2020-2022 yılları arasında burada oynadıktan sonra 2022-23 sezonunda Avrupa’ya giderek Rostock Seawolves’a katıldı. O sezon, 34 Alman Ligi maçında 8.6 sayı, 6.6 ribaund ve 2.0 blok ortalamaları sergiledi ki bugüne kadarki en iyi istatistiksel sezonu oldu.

Mawugbe geçtiğimiz yaz Le Mans’a gitmeyi tercih etti ve ardından Manresa ile sezonu tamamladı. Şimdi ise İtalya’ya geldi ve EuroCup’ta kendisine kalıcı bir yer edinmeye çalışacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …