Güncel Haberler

İDDİA: Tolga, Tofaş ile Devam Ediyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, iç transferde çalışmalara başladı.

Gelecek sezon da ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil etmesi beklenen Bursa ekibi, yerli rotasyonunun tecrübeli ismi Tolga Geçim ile kontrat uzatımı konusunda Basketfaul’ün haberine göre prensipte anlaştı.

2.06 metre boyunda olan 1996 doğumlu forvet geride bıraktığımız sezon BSL’de 29 maçta ortalama 24.7 dakika süre alırken 8.7 sayı, yüzde 36.8 üçlük, 2.2 ribaund, 4.1 asist ve BCL’de ise 16 maçta ortalama 17.8 dakika sahada kalırken 4.1 sayı, 2.1 ribaund, 2.7 asist ile katkı vermişti.

Yaşı ilerledikçe geçirdiği sakatlıkların da etkisiyle zaten ön planda olmayan çabukluk ve atletizm gibi özelliklerini ciddi şekilde kaybeden Tolga, saha görüşü, pas yeteneği, sırtı dönük tehditinin bulunması ve halen istikrarı bulmaya çalıştığı üçlükleriyle takıma katkı vermeye çalışıyor. Hücumda forvette oyun kurma becerisi sayesinde halen değerli bir parça. İşin savunma tarafında da fiziksel artıları sayesinde guardlar dışında 3 ve 4 numaraları da savunabilmesi elbette önemli bir artı, adam değşimelerde küçük kalmıyor Tofaş o sahadayken.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Galatasaray, İki Yıldız Guardı Walden ve Prepelic ile Yollarını Ayırdı

FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerimizen Galatasaray, iki yıldız guardı ile yollarını ayırdığını duyurdu. Türkiye Sigorta Basketbol …