Güncel Haberler

2023-24 İspanya Liga Endesa MVP’si Campazzo Seçildi

Real Madrid‘in Arjantinli yıldızı Facundo Campazzo, Süper Kupa ve İspanya Kupası’nda MVP seçilmesinin ardından taraftarlar, oyuncular, antrenörler ve basın tarafından yapılan oylamanda İspanya Liga Endesa‘da da sezonun MVP’si seçildi.

Campazzo, oyuncular ve antrenörlerin yanı sıra taraftarlar ve medya arasında yapılan oylamada 71 puan alarak 2023-24 Endesa Ligi’nin MVP’si oldu.

Bu şekilde, halihazırda üç Süper Kupa MVP’si (2019, 2020 ve 2023), bir İspanya Finalleri MVP’si (2019) ve iki İspanya Kupası ödülüne (2020 ve 2024) sahip olduğu bireysel rekorunu genişletiyor.

Cordobalı oyun kurucu maç başına 11.4 sayı, 5.5 asist, 2.3 ribaund ve 1.5 top çalma ortalamalarıyla oynarken 16.4 verimlilik puanı ortalamasına ulaştı.

Yapılan oylamada Campazzo, en çok oy alan ikinci oyuncu olan Unicaja Malaga pivotu Dylan Osetkowski’yi (66 oy) geride bıraktı.

Çok yakın geçen oylamada Campazzo koçların favorisi olurken oyuncular ve medya arasında ikinci oldu. Osetkowski ise daha çok taraftarların seçimiydi; Baskonia’dan Markus Howard medya tarafından tercih edilirken Tenerife’den Giorgi Shermadini de oyuncuların favorisi oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Granca, Genç Guard Alocen ile İmzaladı

BKT EuroCup ekibi Gran Canaria kadrosunu genç bir guardla güçlendirdi. İspanya Liga Endesa temsilcisi, oyun …