Güncel Haberler

2023-24 Euroleague Alphonso Ford Ödülünün Sahibi Markus Howard Oldu

Baskonia‘lı keskin nişancı maç başına 19.5 sayı ile ligin en iyi ortalamasını yakaladı.

Markus Howard, Turkish Airlines EuroLeague’deki ikinci sezonunda maç başına 19,5 sayıyla ligin en iyi ortalamasına ulaşarak 2023-24 Alphonso Ford EuroLeague Sayı Kralı Ödülü’nü kazandı ve adını tarih kitaplarına yazdırdı. Howard normal sezon, play-in ve play-off’da oynadığı 38 maçta kaydettiği toplam 759 sayıyla EuroLeague’in tek sezonluk sayı rekorunu kırdı.

Alphonso Ford ödülü sadece istatistiklere dayanan tek sezon sonrası ödülü. Howard sezonun ikinci yarısında AS Monaco’dan Mike James’i geride bırakarak zirveye yerleşti. James maç başına 17.9 sayıyla skor yarışında ikinci olurken, Maccabi Playtika Tel Aviv’den Wade Baldwin 17.4 sayıyla üçüncü sırada yer aldı.

Howard sahadayken ligde ondan daha ateşli bir oyuncu yoktu. EuroLeague tarihinde bir sezonda beş kez bir maçta en az 30 sayı atan ilk skorer oldu. 16 kez en az 5 üçlük atarken, sezon boyunca 148 üçlük atarak Euroleague rekorunu kırdı. Bu sayı bir önceki rekoru 41 üçlükle geride bıraktı! Attığı toplam sayı ise bir önceki rekordan 19 daha fazlaydı. Bu iki rekor da 2017-18 sezonunda Khimki Moskova Region formasıyla Alexey Shved’e aitti.

25 yaşındaki Howard ödülü kazanan en genç ikinci oyuncu oldu. Drew Nicholas, Benetton Treviso ile 2006’da bu ödülü kazandığında 24 yaşındaydı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Paris’in İlk Transferi Cavaliere Oldu

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekibi Paris Basketball yazın ilk transferini açıkladı. Geride bıraktığımız sezon Strasbourg …