Güncel Haberler

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, Fransa’da Dijon‘a konuk oluyor.

Temsilcimiz 2-3 ve Fransız ekibi ise 1-4 ile çeyrek final şanslarını kaybettiler, gruptan ilk sırada Bonn ve ikinci sırada Ludwigsburg çeyrek final biletini kapan takımlar oldular. Dolayısıyla bu maç sadece formalite, prestij için oynanacak.

Dijon haftasonu son olarak kupa maçında, yarı finalde Pro B takımlarından Vichy karşısında zaman zaman zorlanmış ama 68-73 ile kazanmayı bilmişti. O maçta Ducote 17 sayı, 3 ribaund, Oniangue 13 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Hunt 11 sayı, 6 asist ile galibiyeti getiren başlıca isimlerdi.

Sarı kırmızılılar ise haftasonu zorlu Bursaspor deplasmanında 65-81 gibi net bir skorla kazanarak play-off yarışında önemli bir hamle yaptılar. O maçta Bost 22 sayı, 2 asist ile yıldızlaşırken, Göksenin Köksal 12 sayı, 6 ribaund, İsmet Akpınar 11 sayı, 3 ribaund, 4 asist ve Sadık Emir Kabaca ise 8 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren diğer isimlerdi.

İki takım arasında 30 Ocak’ta İstanbul’da oynanan ilk maçta Fransız ekibi temsilcimizi tam 25 farktan geri gelerek 93-96’lık skorla yenmeyi başarmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sekizkök, Daçka Galibiyeti Sonrası Değerlendirmelerde Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Galatasaray Ekmas konuk ettiği Darüşşafaka Lassa‘yı beklenenden rahat bir şekilde, 95-78’lik …