Güncel Haberler

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay men cezası aldı. Yasağın 2027’de sona ermesinden bir hafta sonra ise 34 yaşına girecek.

Eski Baskonia guardı Henry, doping ihlali nedeniyle FIBA tarafından men edildi.

Uluslararası basketbol kurumu Henry’ye “Yasaklı Yöntem Kullanımı” nedeniyle 48 ay uzaklaştırma cezası verildiğini açıkladı.

Henry’nin uzaklaştırma cezası 13 Ocak 2027 tarihinde sona erecek.

Henry ilk olarak Baskonia tarafından uzaklaştırıldığında, daha sonra oyuncunun doping kontrol ihlalinden kaçınmak için sahte numune kullandığından şüphelenen bir rapor ortaya çıktı. FIBA’nın açıklamasına bakılırsa, böyle bir durum söz konusu olabilir.

Yeni güncellenen listeye göre, yasaklı bir yöntem üç eylemden biri olarak sınıflandırılıyor; bunlardan biri “doping kontrolü sırasında alınan numunelerin bütünlüğünü ve geçerliliğini değiştirmek için kurcalamak veya kurcalamaya teşebbüs etmek”.

Henry, yasağın sona ermesinden bir hafta sonra 34 yaşına girecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …