Güncel Haberler

Bogdanovic, Dünya Kupası’na Hazırlık Dönemi ve Hedefleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

2023 FIBA Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Sırbistan’da takımın yıldız ismi Bogdan Bogdanovic açıklamalarda bulundu. Meridian Sport’a konuşan Bogdanovic, göze hoş gelen bir basketbol oynadıklarını ifade etti.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyen Bogdanovic, “Nispeten genç bir takım olduğumuzu düşünürsek şu ana kadar iyi gittik. Sakatlıklar yaşamadan sorunsuz bir şekilde ilerliyoruz ki bu çok önemli. Mücadeleye hazırız ve Dünya Kupası için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hızlı ve göze hoş gelen bir basketbol oynuyoruz. Takım için en iyisini umut ediyorum” dedi.

Sırbistan Milli Takımı’nda Bogdanovic’in yanı sıra Marko Guduric, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Aleksa Avramovic, Stefan Jovic, Nikola Jovic, Dusan Ristic, Filip Petrusev, Nemanja Nedovic, Ognjen Dobric, Vanja Marinkovic, Dejan Davidovac ve Borisa Simanic gibi isimler de yer alıyor.

Sırbistan, Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Atina’da Yunanistan ve İtalya ile karşılaşacak. Bogdanovic konu hakkında, “Onların basketbol kültürüne aşinayız. Her oyuncunun kendine özgü bir oyun tarzı bulunuyor. Bu bizim için değerli bir test olacak” açıklamasını yaptı.

Bogdanovic kadrodaki eksikleri düşünmediklerini de ifade ederken, “Açıkçası zamanımız çok kısıtlı. Yoğun bir antrenman süreci geçirdik. Şu ana kadar her şey beklendiği gibi gidiyor. Kadroda kimin olup olmadığından ziyade FIBA Dünya Kupası’na odaklanmış durumdayız” sözlerini söyledi.

Sırbistan U18 Takımı, Nis’te düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda İspanya’yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı. Bogdanovic konu hakkında, “Özellikle eleme maçlarındaki gelişimlerini yakından takip ettik. Sergiledikleri kimya ve takım çalışması için tam övgüyü hak ediyorlar. Şampiyona ilerledikçe, büyük takımların bir özelliği olan performansları da arttı. Altın madalya için kendilerini kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Meridian Sport & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Zagars, Kukoc’un Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda Letonya ile Litvanya arasında oynanan beşincilik maçında Letonya rakibini 98-63’lük skorla …