Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Rakiplerinden Hapoel Jerusalem, Tanıdık Bir Guard ile Anlaştı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Galatasaray NEF ile aynı grupta yer alan Hapoel Jerusalem, kadrosunu tanıdık bir guard ile güçlendirdi.

İsrail Winner Ligi ekibi, geçen sezon AEK’da forma giyen ve daha önce ülkemizde Gaziantep forması ile izlediğimiz Brynton Lemar‘ı kadrosuna kattığını açıkladı.

1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Jamaika asıllı Amerikalı guard, geçen sezona Le Mans’da başlamış ve Pro A’da 10 maçta 8.8 sayı, yüzde 33.3 üçlük, 1.4 ribaund, 1.5 asist ile katkı verebilmişti. Sonrasında AEK’da ise Yunanistan Ligi’nde 8 maçta ortalama 11.5 sayı, yüzde 37.9 üçlük, 2.6 ribaund, 2.9 asist ve BCL’de ise 6 maçta ortalama 15.7 sayı, yüzde 45.5 üçlük, 2.7 ribaund, 2.0 asist ile katkı vermişti.

UC Davis çıkışlı olan Lemar, profesyonel kariyerine Fransa 2. liginde Nancy ile başlamış ve sonrasında aynı ligde Caen formasını da giymişti. Ardından sırasıyla Sopron (Macaristan), Start Lublin (Polonya), Reggio Emilia (İtalya), Gaziantep, Enisey (Rusya) formalarını da terletmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …