Güncel Haberler

Koç Penarroya ile Yol Ayrımında Olan Baskonia’nın Gündeminde Koç Sfairopoulos Var

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Cazoo Baskonia, hayal kırıklıkları ile dolu bir sezon geçirdi!

Hem Euroleague’de play-off bileti kapamadılar hem de Endesa’da normal sezonu 2. sırada bitirip saha avantajı ile başladıkları play-off’da 7. sıradan gelen Badalona’ya 0-2 ile süpürülerek sezonu noktaladılar…

Bu kötü performansın faturtasının da koç Pennaroya’ya kesilmesi bekleniyor. Yerine gelmesi beklenen ve öne çıkan isim ise Walla ve Eurohoops’a göre halihazırda takım çalıştırmayan, adı daha önce temsilcimiz Efes ile de anılan Ioannis Sfairopoulos.

Yunan koç, son 4 sezonda Maccabi’nin başında görev almış ve bir önceki sezon takımdan ayrılmıştı. İsrail kariyerinde 2 kere lig şampiyonluğu yaşarken, 1 kere de İsrail Kupası’nın kaldırmıştı.

Ioannis Sfairopoulos, başantrenörlük kariyerine 2014 yılında Olympiacos ile başlarken Yunan ekibini 2015 ve 2017’de EuroLeague finaline çıkarmıştı.

Bu arada Baskonia ile koç Penarroya’nın arasında 2024 yazına kadar geçerli bir kontrat var, dolayısıyla anlaşmalı ayrılığa gitmeleri gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …