Güncel Haberler

FIBA Şampiyonlar Ligi CEO’su Cominos: “Şampiyon en az 1 milyon euro kazanacak.”

FIBA Şampiyonlar Ligi (BCL) CEO’su Patrick Comninos beIN Sports’a açıklamalarda bulundu.

Comninos’un açıklamalarından bazıları şu şekilde:

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin Avrupa’da ilk 2-3 sırada yer aldığını düşündüğünü belirten Comninos, “Bence Türkiye Ligi Avrupa’nın en çekişmeli liglerinden biri. İlk 2 veya 3 arasına rahatlıkla girer. Biz de buna cevaben Türkiye Ligi’nden alabildiğimiz kadar takımı davet ettik. Bu yıl 5 takımımız vardı; Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka Lassa, Galatasaray Nef, Pınar Karşıyaka ve Tofaş. Bu takımlardan 3’ünün Son 16 Turu’na kalması da Türk takımlarının üst düzey başarısını ve yeteneklerini gösteriyor. Bizim için Türkiye Ligi’ni takip etmek her zaman bir zevk ve bu sene de çok çekişmeli bir sezon oluyor. Türk takımlarının başarısını görmek bizi her zaman çok heyecanlandırıyor. Geçmişte BCL’de finale kalan iki Türk takımımız oldu; Banvit ve Pınar Karşıyaka. Bu sene finale gidecek bir Türk takımı yok ama bu da bir açıdan BCL’in ne kadar mücadele düzeyi yüksek bir turnuva olduğunun göstergesi.” şeklinde konuştu.

BCL şampiyonu en az bir milyon avro kazanıyor

Avrupa’da mücadele etmenin kulüplere finansal getirisi olması gerektiğini ve BCL şampiyonunun en az bir milyon avro ödül aldığını belirten Comninos, “Bu her zaman savunduğumuz bir şey. Avrupa’ya katılımın faydaları olması gerektiğine inanıyoruz. Tanıtım açısından, taraftarları harekete geçirme açısından ve aynı zamanda finansal yönden faydaları olmalıdır. BCL’i kazananın en az bir milyon avro kazandığı bir yapımız var. Bu her zaman kulüpler için önemli bir motivasyon ve katkı olmaya devam ediyor. Tabii turnuvada yer alan her takım bir şeyler kazanıyor. Zorlu bir basketbol ekonomisine katkıda bulunduğumuza inanıyoruz. Basketbolun ekonomisi tüm paydaşlar için zorluklar içeriyor ve bunun içerisinde bizim kulüplerimizle yakın bir şekilde çalıştığımıza, onları başarıları için ödüllendirdiğimize ve aynı zamanda basketbolu daha da büyütmek için çözümler bulmaya çalıştığımıza inanıyorum.” açıklamasını yaptı.

Avrupa’da çok sayıda basketbol turnuvası varken BCL’in bunlardan nasıl ayrıştığının sorulması üzerine Comninos, “Her turnuvanın kendi felsefesi, kimliği ve DNA’sı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu birinin diğerinden daha iyi olduğu anlamına gelmez. Biri diğerinden sadece farklıdır. Bizim DNA’mız en başından beri bütün Avrupa çapında olmak, sportif başarılara ve ilkelere dayalı olmak gibi sportif değerler üzerine kuruludur ve kulüplerimize her zaman destek olmaya çalışırız. Bence BCL’in en azından bu çok parçalanmış pazarda kendi kimliğini korumasını sağlayan şey bu. Bence artık insanlar sportif başarıdan bahsettiklerinde BCL’den bahsettiklerini biliyorlar. En son yaptırdığımız anketlere göre basketbolseverlerle konuşurken eşitlik ve sportif ilkeler her zaman temel değerlerimiz olarak görülüyor. Yerel ligleri ve milli takımları da içeren bu spor piramidi içinde faaliyet göstermeye çalıştığımız için bunun önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

FIBA, FIBA Avrupa ve EuroLeague arasındaki çekişmenin sorulması üzerine Patrick Comninos, “Bence her organizasyonun kendine has bir felsefesi var. Biz spor piramidine saygı duymaya, yerel sonuçları ödüllendirmeye ve bunun bizim için temel değere olduğuna inanıyoruz. Bunun yanında markalara ve takımların isimlerine odaklanan, farklı bir felsefeye sahip farklı bir organizasyon daha olduğunun da farkındayız. Takımların yerel liglerindeki performansı ne olursa olsun bu organizasyonda bir istikrar var. Biri doğru değil, biri yanlış değil. Her biri farklı değerler dizisini destekliyor. Bunu kabul ediyoruz, bu hayatın bir gerçeği ve bu ortamda yaşamaya çalışıyoruz. Tabii ki bazı takım meselelerinde ne kadar yakın uyum sağlanırsa basketbol için o kadar iyi olacağını biliyoruz. Dediğim gibi basketbol bir avuç kulüp tarafından oynanmıyor, basketbol yüzlerce kulüp tarafından oynanıyor ve tüm kulüplerin, tüm oyuncuların ve milli takımların saygı görmesini, korunmasını ve tanıtımını sağlamamız gerekiyor. Çünkü tanıtım veya yeni oyuncular yaratmadan basketbol gelişemez. Ve buna Avrupa’da ihtiyacımız var. Kaliteli Amerikalı oyuncuların gelip sporumuza katkıda bulunması harika ama Avrupalı oyuncular üretmeye devam etmezsek, o zaman ulusal seviyeden milli takım seviyesine kadar her seviyede zorluk yaşanacak bir noktaya geleceğiz.” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de Tofaş’ın ev sahipliğinde ilki düzenlenecek olan Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi’nden de bahseden Patrick Comninos, “Bu, Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi’ni düzenleyeceğimiz ilk yılımız olacak. Kulüplerimizin istekleri doğrultusunda geliştirilmiş bir turnuva. Birçok kulübümüzün genç sporcular için programları ve gelişmekte olan akademileri var. Büyümeye devam etmeleri ve oyuncularını motive etmeleri için bir platforma ihtiyaçları vardı. Kulüplerin bu isteğine saygı duyduk ve ardından kulüpleri bu turnuvaya katılmaya davet ettik. İlk turnuvamızı 11-15 Nisan tarihleri arasında Tofaş’ın ev sahipliğinde Bursa’da yapacağız ve 8 farklı ülkeden takımlar olacak. Bizim için bu yine genç oyuncuların parlaması, kendilerini tanıtması ve bu yönde çalışan kulüplerin ilgili faydaları elde etmesi için ideal koşulların Formatın nasıl ilerleyeceğini görmemiz gerekiyor ama BCL’de yaptığımız her şey gibi bunu da bilinçli bir şekilde bir vizyon ve planla yapıyoruz ve daha da iyi hale getirmeye çalışacağız.” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’un Rakiplerinden Holon, Litvanya Ligi’nin MVP’sini Transfer Etti!

FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Bursaspor ile aynı grupta yer alan Hapoel Holon, yeni guardını açıkladı. …