Güncel Haberler

Türk Telekom’un Konuğu Yunan Ekibi Promitheas

7DAYS EuroCup B grubu 15. hafta mücadelesinde temsilcimiz Türk Telekom, Ankara’da Yunan ekibi Promitheas‘ı konuk ediyor.

7 Mart Salı günü saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler TRT Spor ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Temsilcimiz 14 maçtan topladığı 10 galibiyetle 2. sırada yer alıyor ve play-off biletini şimdiden garantilemiş durumda. Ama önemli olan üst sıralarda yer almak ki tek maçlı eleme statüsünden oynanacak play-off maçlarında hep ev sahibi olabilsenler. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi ve milli aranın öncesinde buradaki son maçlarında Trento’y deplasmanda 8 sayı farkla geçmişlerdi. Daha yeni 3 Mart’ta oynaıkları son BSL maçında ise Büyükçekmece’yi 82-66’lık skorla geçmeyi bilmişlerdi. O maçta Jerian Grant 21 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile galibiyeti getiren isimdi.

Promitheas ise son haftalarda toparlanma sinyalleri verdi ve üst üste 3 maçlarını kazanarak kendilerine 5. sırada yer buldular ve onlar da play-off biletini ceplerine koymuşlardı zaten. Sıralama için mücade veriyorlar. Buradaki son maçlarında konuk ettikleri zayıf rakipleri Wroclaw’ı 24 sayı farkla ezip geçmişlerdi. Aranın ardından ilk sınavlarında ise yine evlerinde dişli rakipleri PAOK’u zorlanmadan 21 sayı farkla yenmeyi bilmişlerdi. O maçta Sırp forvet Dangubic 20 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren başlıca isimdi.

İki takımın Yunanistan’daki ilk karşılaşmalarında temsilcimiz Telekom deplasmanda olmasına rağmen 83-98 gibi net bir skorla kaznamayı bilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …